Derby în Spania: Espanyol – FC Barcelona

Analiza meciuri

Espanyol – FC Barcelona

Este un derby al orasului, ce are loc in etapa cu numarul 15. Espanyol este in scadere de forma pentru ca a pierdut ultimele 3 confruntari din La Liga, insa a intrerupt seria negativa prin victoria din Cupa. Barcelona s-a impus pe toate cele 3 fronturi si s-a calificat in saisprezecimile Champions League. Meciul direct de pe acest stadion din sezonul precedent s-a incheiat cu scorul de 1-1.

Espanyol

Vine dupa 3 infrangeri consecutive in campionat si nu arata deloc bine inaintea acestui derby. In Cupa Regelui s-a impus la limita cu 1-0 si s-a calificat in faza urmatoare. Cu toate ca antrenorul Ruby a folosit un prim 11 mult diferit fata de cel din La Liga, echipa a marcat pe final prin rezerva H.Perez si a castigat. Cele 3 esecuri s-au conturat cu 2-1 in fata celor de la Sevilla, apoi in duelul cu Girona, iar in etapa trecuta a pierdut cu 3-0 duelul cu Getafe. Vor reveni in formula de start Roca si Da.Lopez.

FC Barcelona

A revenit pe primul loc si asta e cel mai important pentru echipa campioana cu toate ca are un avantaj fragil. Dupa infrangerea cu Betis si egalul cu Atletico Madrid a cazut pe pozitia secunda. Victoria cu Villarreal a dus-o din nou in fruntea clasamentului. Pique a marcat pe final si scorul a fost 2-0. In Champions League a invins-o pe PSV in deplasare cu 2-1 si o vom vedea in saisprezecimi, de asemenea si in Cupa Regelui a trecut cu 4-1 de Cultural Leonesa. Antrenorul a anuntat ca va folosi cel mai puternic prim 11.

{{notification_msg}}