Derby în Primeira Liga: Sporting Lisabona – FC Porto

Analiza meciuri

Sporting Lisabona – FC Porto

Ultima etapa din acest tur de campionat ne aduce un duel intre doua mari rivale. Sporting a dezamagit pana acum in noul sezon si ocupa locul 4, fiind la 8 puncte distanta de liderul Porto. Confruntarea directa de pe acest stadion din campionatul trecut s-a incheiat cu o remiza alba.

Sporting Lisabona

Din cauza celor 4 infrangeri suferite in prima parte a sezonului, Sporting nu se afla in lupta pentru titlu, dar inca mai spera. Cu Braga a avut un meci greu si nu putem spune ca infrangerea suferita a uimit lumea, insa nimeni nu se astepta sa piarda in fata unor echipe ca Tondela si Guimaraes, in precedentele doua partide jucate in deplasare. Nici venirea noului antrenor la jumatatea lunii noiembrie nu a adus mari schimbari in stilul de joc, iar acum putem spune ca se afla sub presiune pe banca tehnica a celor de la Sporting. Nu vor juca Acuan si Battaglia care probabil vor fi inlocuiti de Dost si Jefferson.

FC Porto

Se afla pe primul loc in clasament cu un avantaj destul de bun. Acum are sansa sa elimine o contracandidata din lupta pentru titlu. Porto are cu 4 puncte mai mult decat urmaritoarea Benfica, care a jucat meciul din aceasta etapa. Benfica este cea mai mare rivala a sa din ultimii ani, echipa cu care duce o lupta crancena pentru titlu de multe ori pana in ultima etapa. Are o serie de 9 victorii consecutive in campionat, iar inainte de asta in luna octombrie a suferit cea de a doua infrangere din acest sezon in Primeira Liga. A revenit pe teren fundasul Felipe, insa B.Vosta si Aboubakar inca nu s-au recuperat. Trebuie sa adaugam ca l-a achizitionat pe Pepe, un jucator cu mare expierenta, insa nu se stie daca il vom vedea in acest duel.

{{notification_msg}}