Derby in Premier League: Arsenal - Tottenham

Analiza meciuri

Arsenal - Tottenham

Etapa cu numarul 14 din Premier League ne prezinta un duel intre ocupantele pozitiilor cinci si trei, cu mentiunea ca Arsenal este la o diferenta de trei puncte mai putin. In acest context cu siguranta vom avea un duel tensionat. Ambele echipe se afla intr-o forma recenta buna, atat in campionat cat si in ligile europene. Intalnirile sezonului trecut s-au terminat la egalitate, cu victorii obtinute pe teren propriu.

Arsenal

Diferenta de trei puncte obtinuta de Tottenham fata de Arsenal, a fost in mare pare rezultatul seriei de trei remize consecutive obtinuta de tunari. Acestia remizand cu Crystal Palace, Liverpool si cu Wolves pe teren propriu in urma cu doua etape. Aceasta serie de remize a fost intrerupta in ultima etapa in care au triumfat in deplasarea de la Bournemouth cu scorul de 2-1. In urma cu cateva zile au evoluat in Europa League, obtinand o victorie importanta cu Vorskla, in ceea ce priveste in calificarea lor de pe prima pozitie a grupei. In acest derby datorita unor accidentari nu vor lua parte fundasii Mavropanos, Monreal si atacantul Wellbeck.

Tottenham

Spre deosebire de Arsenal care si-a asigurat prezenta in faza optimilor Europa League, Tottenham se confrunta cu o situatie delicata in Champions League. Pentru a avansa in fazele eliminatorii acestia vor fi nevoiti sa invinga in ultima runda in deplasarea de la Barcelona sau contracandidata - Inter sa piarda acasa cu PSV. Cu toate acestea echipa condusa de Pochettino se afla intr-o forma excelenta, Tottenham inregistrand dupa victoria cu Inter de pe teren propriu de saptamana aceasta, a sasea victorie consecutiva. In ultima etapa au invins Chelsea cu 3-1, intr-un duel direct pentru pozitia a treia in clasament. Din lotul acestora vor lipsi Fundasii Sanchez si Trippier, mijlocasii Dembele, Lamela si Wanyama.

{{notification_msg}}