Derby în Premier League: Arsenal – Manchester City

Analiza meciuri

Arsenal – Manchester City

La sfarsitul etapei a 30 a din Premier League vom avea un duel foarte interesant pe stadionul Emirates, intre echipa de pe locul 6, Arsenal si ocupanta pozitiei a 4 a, Manchester City, care cu un meci in plus jucat, are un avantaj de 7 puncte. City este intr-o forma mai buna, cu toate ca recent a fost eliminata din Champions League, la fel ca Arsenal. Confruntarea din tur s-a incheiat cu scorul de 2-1 pentru Manchester City, iar inainte Arsenal a bifat in duelurile directe, 3 victorii si tot atatea remize.

Arsenal

Se gandeste doar la cele 3 puncte, fiindca asa va ramane in lupta pentru un loc ce duce in Champions League. In prezent are cu 9 puncte mai putin decat ocupanta pozitiei a 3 a, Liverpool, dar trebuie sa fie atenta ca Everton si Manchester United tintesc acelasi obiectiv. Jucatorii antrenorului Wenger sunt nevoiti sa uite ce li s-a intamplat in ultimele doua luni, perioada in care au pierdut de 4 ori si au castigat doar o data, plus ca au fost eliminati din Champions League, de Bayern Munchen. Arsenal va juca tot cu Manchester City in semifinala FA Cup. Cazorla, Perez si Cech vor lipsi pentru ca sunt accidentati.

Manchester City

Evolueaza mai bine in ultima vreme, cu exceptia esecului din Champions League, unde a fost oprita surprinzator in optimi de AS Monaco, cu toate ca a avut un avantaj de doua goluri dupa prima mansa. In Premier League se afla pe locul 4 si daca nu remiza in precedentele doua meciuri cu Liverpool si Stoke, putea fi exact in spatele liderului Chelsea. Pe langa acele rezultate de egalitate, jucatorii antrenorului Guardiola au avut o serie de 4 victorii in campionat si s-au calificat in semifinalele FA Cup. Acum se lupta pentru a termina in topul clasamentului si fiecare punct este foarte important. Nu se stie daca ii vom vedea in teren pe Sterling si de Bruyne, insa Zabaleta, Gundogan, Sagna si Jesus vor absenta fiindca acuza unele accidentari.

{{notification_msg}}