Derby în Portugalia: SL Benfica – Sporting Lisabona

Analiza meciuri

SL Benfica – Sporting Lisabona

Super derby in prima liga din Portugalia, in care liderul Benfica are cu doua puncte mai mult decat ocupanta locului 2, Sporting. Rivala Porto a rama in spate, insa inaintea acestui duel cele doua echipe din Lisabona nu sunt in cea mai mare forma. Benfica a pierdut in campionat pentru prima data etapa trecuta, cu Maritimo, iar in Champions League a fost invinsa acasa de Napoli si s-a calificat in saisprezecimi de pe locul 2. Sporting a triumfat weekend-ul trecut, dar miercuri a suferit un esec in fata celor de la Legia Varsovia si va rata primavara Europa League, deoarece a terminat pe pozitia a 4 a. In una din confruntarile directe din sezonul trecut, Sporting s-a impus cu 3-0, iar in cealalta Benfica a castigat cu 1-0.

SL Benfica

A suferit doua esecuri la rand inaintea acestui derby, dar acum trebuie sa fie foarte atenta pentru ca poate sa piarda primul loc din clasament. La fel s-a intamplat acum cateva zile in Champions League cand a fost infranta de Napoli. Cu o victorie putea castiga grupa, insa presiunea a fost foarte mare si s-a impiedicat, iar scorul final a fost 2-1 pentru echipa italiana. Etapa trecuta a pierdut tot cu acelasi scor in fata celor de la Maritimo si din acest motiv Sporting s-a apropiat la doar doua puncte. Antrenorul Vitoria a folosit in mare parte acelasi prim 11 cu care ne-am obisnuit, doar ca in atac Guedes a jucat alaturi de Jimenez. Acestia au marcat in ultimele doua partide, insa acum ne asteptam sa-l vedem in ofensiva pe Mitroglou. Vor lipsi Eliseu, Horta si Grimaldo.

Sporting Lisabona

Probabil moralul lui Sporting este mult mai afectat dupa infrangerea cu polonezii de la Legia. Nu avea pretentii sa se califice in saisprezecimile Champions League, fiindca primele doua locuri erau ocupate de Borussia Dortmund si Real Madrid, cu toate ca Sporting a jucat bine contra acestor rivale. Avea nevoie de un punct pentru a termina a 3 a in grupa, dar din pacate a pierdut ultimul duel. In campionat vine dupa o serie de 7 meciuri fara infrangere, iar in etapa precedenta a triumfat in fata celor de la Setubal. Totusi Sporting a castigat in ultimele 3 etape si nu a primit nici un gol. Cu siguranta antrenorul Jesus va trimite in teren cei mai buni jucatori si va face tot posibilul sa obtina toate punctele. 

{{notification_msg}}