Derby în La Liga: Villarreal – FC Barcelona

Analiza meciuri

Villarreal – FC Barcelona

Este un derby al etapei, in care ambele echipe se lupta pentru o pozitie cat mai buna in topul clasamentului. Pentru Barcelona este un meci extreme de important, deoarece un esec ar putea sa o scoata din lupta pentru titlu. Recent ambele au fost infrante in prima mansa din Cupa, dar spera sa repare greselile in cel de-al doilea meci. La fel ca si Barcelona, Villarreal s-a impus in ultimele doua etape din La Liga. Sa nu uitam ca aceste doua cluburi vor juca in primavara, in cupele europene. In confruntarile directe din sezonul trecut scorul a fost 3-0 pe Camp Nou pentru catalani, iar pe El Madrigal, partida s-a incheiat cu o remiza, 2-2.

Villarreal

Se afla pe locul 5 si se lupta pentru a ramane in top, insa repeta aceeasi greseala ca si in anii trecuti, sa piarda puncte puncte cu echipe mai slab cotate. In acest sezon a fost infranta acasa de Alaves, fiind singurul esec de pe teren propriu. Apoi Athletic Bilbao a invins-o si a remizat cu Leganes. Villarreal a obtinut o victorie importanta in fata celor de la Atletico Madrid, dar in etapa trecuta a pierdut surprizantor cu 3-1, in deplasare cu Sporting Gijon. Acum cateva zile a suferit inca o infrangere acasa la Real Sociedad cu 3-1, in prima mansa din Cupa Regelui Spaniei. Atunci au lipsit din primul 11, B.Soriano, V.Ruiz si J.Costa, insa vor reveni pentru acest duel cu Barcelona. Vor absenta Soldado si Cheryshev, iar Bakambuais a fost convocat la echipa nationala.

FC Barcelona

Nu a pierdut in luna noiembrie si decembrie, insa in aceasta perioada nu avut rezultate grozave. S-a calificat in saisprezecimile Champions League, dar in campionat tot se afla in spatele liderului Real Madrid. Joi seara a fost infranta in prima mansa din Cupa, cu 2-1, pe terenul celor de la Athletic Bilbao. La pauza era condusa cu 2-0, iar in repriza secunda a marcat un gol foarte important. Totusi, Barcelona a intrat pe teren cu o echipa de start puternica, insa nu a putut sa obtina nici un rezultat de egalitate. Mascherano va reveni in primul 11 si nu se stie daca Rakitic va fi titular.

{{notification_msg}}