Derby în La Liga: FC Sevilla – Betis Sevilla

Analiza meciuri

FC Sevilla – Betis Sevilla

Derby-ul orasului Sevilla va avea loc mult mai devreme in noul sezon. Sevilla este pozitionata mai bine in clasament si are cu 3 puncte mai mult decat Betis, insa trebuie sa mentionam ca este prezenta in grupele Champions League, unde a remizat primul meci in Torino, cu Juventus. In campionat Sevilla a inregistrat doua victorii acasa si o remiza in deplasare. Singurele infrangeri au fost cu Real Madrid in Supercupa Europei si cu Barcelona in Supercupa Spaniei. Betis a obtinut o victorie in deplasare si de doua ori a terminat la egalitate pe teren propriu. La fel ca si adversara a suferit o infrangere in fata Barcelonei, pe Camp Nou. In etapa precedenta ambele echipe au bifat inca o remiza. In sezonul trecut s-au intalnit de 4 ori, din care 3 meciuri au fost castigate de Sevilla, doua in Cupa Spaniei si unul in campionat, iar un duel s-a terminat la egalitate, acasa la Betis.

FC Sevilla

Joaca bine in noul sezon, exceptand meciurile din deplasare unde nu prea castiga. Nici in campionatul trecut nu a triumfat in deplasare si acum trebuie sa se multumeasca cu cele doua puncte acumulate in duelurile, in care a fost oaspete. Remiza de pe terenul lui Villarreal putem spune ca este un rezultat bun, dar egalul cu Eibar din etapa trecuta poate fi considerat un esec pentru ca la un momentat a avut doi jucatori in plus pe teren si scorul final a fost 1-1. In Champions League a remizat fara goluri acasa la Juventus, iar in campionat a obtinut doua victorii in fata fanilor, 6-4 cu Espanyol in prima etapa si 2-1 cu Las Palmas in runda a treia. Datorita numarului mare de meciuri, antrenorul Sampaoli este nevoita sa ruleze mai multi jucatori, lucru ce s-a vazut in duelurile cu Juventus si Eibar, cand primul 11 a avut doar 3 jucatori in comun. Pe lista accidentatilor se afla Carrico si Rami.

Betis Sevilla

A intampinat dificultati mai ales in partidele de acasa, din noul sezon. In doua dintre acestea a trebuit sa se multumeasca cu cate un punct. In meciul cu Deportivo nu si-a putut crea ocazii de gol si s-a terminat 0-0, iar etapa trecuta a fost condusa de Granada cu 2-0, insa a reusit sa inscrie de doua ori si sa obtina un punct. Atunci portarul Adan a reusit sa apare si o lovitura de la 11 metri in minutul 79. Cu doua etape in urma a castigat in Valencia cu 3-2. Doar intr-o singura partida Betis nu a reusit sa marcheze. Trebuie sa precizam ca, Alegria si Ruben Castro sunt principalii marcatori ai echipei. Dupa victoria cu Valencia, antrenorul Poyet nu a mai facut schimbari in primul 11, cu exceptia lui Fabian, care s-a accidentat in disputa cu Granada si a fost inlocuit cu Musonda. Probabil Gutierrez va juca la mijloc sau este posibil sa-l vedem debutand pe tanarul Ceballos.

{{notification_msg}}