Derby în La Liga: Athletic Bilbao – Real Madrid

Analiza meciuri

Athletic Bilbao – Real Madrid

Va fi unul dintre derby-urile ale acestei etape, in care Athletic se lupta pentru a termina pe un loc de Europa League, iar oaspetii din Madrid vor sa-si pastreze pozitia de lider. Dupa eliminarea surprinzatoare din Europa League, Ahtletic Bilbao evolueaza foarte bine in La Liga, inregistrat 3 victorii in ultimele 4 etape. Real Madrid a bifat si ea 5 partide fara infrangere, dupa meciul pierdut cu Valencia, dar a remizat cu Las Palmas. In confruntarea din tur, madrilenii s-au impus cu 2-1.

Athletic Bilbao

Eliminarea din Europa League, a facut-o sa se concentreze maxim asupra campionatului si acum tinteste un loc ce duce in cupele europene. In prezent ocupa pozitia a 7 a si este la 4 puncte distant fata de locul 6, ce o poate califica in Europa League. Etapa trecuta a castigat derby-ul din “tara bascilor”, reusind sa o invinga in deplasare cu 2-0 pe Real Sociedad. Asadar, a intrerupt o serie negativa fara victorii in deplasare. Au revenit Marcos, Aduriz, Arrizabalaga in duelul din San Sebastian si probabil vor fi titulari acum. Iturraspe va juca in locul lui San Jose, care va lipsi din cauza ca este suspendat.

Real Madrid

Este din nou pe primul loc din La Liga si incearca sa-si pastreze aceasta pozitie pana la finalul sezonului, insa acum va avea parte de un meci dificil. Real Madrid s-a impiedicat in dueluri cu echipe modeste. Etapa precedenta a castigat cu greu acasa, in fata celor de la Betis, cu scorul de 2-1, multumita golului marcat de Ramos pe final. In mansa secunda a optimilor Champions League, a intors scorul in repriza secunda si s-a impus cu 2-1. Pe Eibar a invins-o in deplasare cu 4-1, acum doua etape. Pepe si Varane vor absenta, iar din primul minut ii vom vedea in teren pe Casemiro si Nacho.

{{notification_msg}}