Derby in Anglia: Manchester City - Liverpool

Analiza meciuri

Manchester City - Liverpool

In incheierea etapei cu numarul 21 din Premier League, avem un duel intre detinatoarea titlului - Manchester City si liderul clasamentului actual - Liverpool. City ocupa a treia pozitie pe tabela, fiind la o distanta de sapte puncte de lider. Motivul principal al acestei diferente au fost o serie recenta de infrangeri neasteptate suferite de City; pe cand Liverpool a evoluat excelent inca de la inceputul sezonului. Primul duel al sezonului s-a incheiat fara gol marcat.

Manchester City

Cu trei infrangeri suferite in urma ultimilor cinci etape, Manchester City a cazut pana pe pozitia a treia in clasament, fiind la o diferenta de sapte puncte de lider. Unele dintre aceste infrangeri au venit in mod oarecum surprinzator. Prima a fost inregistrata la scorul de 2-0 in deplasarea de la Chelsea, a urmat infrangerea pe teren propriu cu Crystal Palace lcu 3-2 si ultima - suferita acum doua etape cu Leicester in deplasare, 2-1. Judecand victoria ultimei etape, 3-1 din deplasarea de la Southampton, se pare ca aceasta serie a fost depasita. Cu toate acestea presiunea este mare pe umerii celor de la City, iar o victorie le-ar oferit exact cele necesare pentru a mai spera la un nou titlu. De Bruyne continua sa figureze ca accidentat, iar Deph Fabian este suspendat pentru aceasta etapa.

Liverpool

Am putea spune ca a evoluat fara greseala, inregistrand un numar de 17 victorii si trei remize in urma primei jumatati a campionatului. Avantajul celor sapte puncte fata de adversarul acestei etape, cu siguranta le va oferi atat o doza suplimentara de incredere ce ii va ajuta sa evolueze mai relaxati in acest derby. Ultima etapa in care nu au adus numarul maxim de puncte a fost remiza din deplasarea de la Arsenal, de la inceputul lunii noiembrie. Insa de atunci au adunat o serie spectaculoasa de noua victorii consecutive. Mai mentionam si ca in urma ultimile trei etape in care au triumfat cu Wolves, Newcastle si Arsenal - Liverpool si-a pastrat poarta intacta. Gomez, Matip, Milnet si atacantul Solanke, nu vor evolua.

{{notification_msg}}