Derby in Anglia: Chelsea - Liverpool

Analiza meciuri

Chelsea – Liverpool

Derby-ul etapei cu numarul sase din Anglia Premier Lerague se va da intre detinatoa cupei Europa League si Champions League, Chelsea respectiv Liverpool. Oaspetii intalnirii se afla intr-o forma superioara, avand la activ victorii in toate cele cinci etape, pe cand Chelsea are deja sapt puncte mai putin in clasament. Intre timp ambele formatii au suferit infrangeri in Champions League, Chelsea fiind invinsa acasa de Valencia cu 1-0 si Liverpool de Napoli la scorul de 2-0.

Chelsea

Amintim ca Chelsea a fost invinsa in startul acestui sezon de Liverpool in Super Cupa Europei. Dar inainte de acest esec au suferit o infrangere dura in prima etapa, 4-0 in deplasarea de la Manchester United. Ca apoi sa reuseasca a ramane neinvinsa in etapele ce au urmat, adunand doua remize si doua victoria. In penultima etapa au remizat 2-2 acasa cu Sheffield, dupa ce au avut partida sub control, fiind la conducere cu scorul de 2-0 in urma primei reprize. Ca in ultima etapa sa obtina cea de a doua victorie a sezonului, 5-2 in deplasare la Wolves, duel in care tanarul atacant Tammy Abraham s-a facut remarcat printr-un joc excelent care I au permis sa marcheze de trei ori. Fundasul Emerson va absenta si in aceasta partida, iar mijlocasul Mason Mount este incert.

Liverpool

Dupa ce au pierdut in FA Community Shield cu Manchester City in urma loviturilor de departajare, norocul a fost de partea lor in Super Cupa Europei, fiind decisa de asemenea dupa loviturile de departajare. Cu cele cinci victorii din tot atatea etape de compionat, au reusit sa se distantele cu un avans de cinci puncte fata de Manchester City, pe care cu siguranta intentioneaza sa il pastreze pana la sfarsitul sezonului. Vestea proasta a venit din Champions League, deplasarea din debutul grupelor la Lazio fiind cu scorul de 2-0, dupa golurile italienilor din minutul 82 si 90+2. Cu portarul Alisson Becker in continuare accidentat, rezerva Adrian a reusit sa se ridice la masura asteptarilor, dar din pacate absentele lui Keita, Divock Origi si Georginio Wijnaldum s-au resimtit.

 

{{notification_msg}}