Derby cu tradiţie pe Anfield: Liverpool - Chelsea

Analiza meciuri

Liverpool – Chelsea

Doua mari rivale se vor intalni in aceasta partida din Premier League. In prezent, echipele sunt vecine in clasament si anume ocupanta locului 8, Liverpool, are cu 10 puncte mai mult decat fosta campioana Chelsea, care este pe pozitia a 9 a. Din aceste motive, Liverpool are sansa sa mai prinda un loc de Europa League, in timp ce jucatorii lui Chelsea vor juca doar pentru onoare. Partida din tur s-a terminat cu scorul de 3-1 in favoarea celor de la Liverpool, astfel punandu-se capat unei serii de 5 remize si 3 infrangeri in duelurile cu Chelsea.

Liverpool

Isi doreste victoria in fata celor de la Chelsea, pentru ca daca va obtine cele 3 puncte, va ajunge pe locul 6, ocupat momentan de Southampton, care are cu doua puncte mai mult. O alta echipa ce se lupta pentru ultima pozitie ce duce in Europa League este West Ham. Aceasta are un punct mai mult decat Liverpool si marti seara va juca cu Manchester United. Asadar, putem vedea maine seara ce echipa va fi pe locul 6. Liverpool are sansa sa prinda si un loc de Champions League, in cazul in care o va invinge pe Sevilla in finala Europa League. Antrenorul Klopp a schimbat de multe ori echipa de start in acest sezon, insa in duelul cu Chelsea ne asteptam sa vedem aceeasi titulari care au obtinut victoria cu 3-0 in fata celor de la Villarreal, in cea de-a doua mansa a seminfinalei Europa League. Este posibil sa-l vedem pe Skrtel pe linia de fund, insa vestea proasta pentru fani este ca vor lipsi: Henderson, Ings, Gomez, Sakho si Origi.

Chelsea

Oaspetii din Londra nu mai au pentru ce lupta in acest final de sezon, dar astea nu inseamna ca se va da batuta in confruntarea de pe Anfield, mai ales ca isi doresc sa-si ia revansa, pentru ca in tur a pierdut pe Stamford Bridge cu 3-1. Antrenorul Hiddink a imbunatatit tactica in atac, dupa cum s-a vazut in ultimele 3 partide, cand jucatorii sai au reusit sa marcheze de 9 ori. Chelsea a castigat in deplasarea de la Bournemouth, a remizat acasa cu Tottenham si a pierdut in deplasarea de la Sunderland, etapa trecuta. Putea sa castige ultimul meci, deoarece a avut avantaj de doua ori, dar in repriza a doua, echipa gazda a intors scorul si a triumfat cu 3-2. Terry nu va putea evolua in acest derby, pentru este suspendat din cauza cartonaselor galbene primite. Nici jucatorii: Zouma, Remy si Ivanovici nu vor juca, deoarece sunt accidentati.

{{notification_msg}}