Cupa Mondiala: Serbia - Elveţia

Analiza meciuri

Serbia - Elvetia

Dupa cum se anticipa inca dinaintea startului in Cupa Mondiala, duelul dintre Serbia si Elvetia va decide care dintre aceste doua echipe va avansa in faza urmatoare pe langa brazilieni, insa mai putin prevazut a fost faptul ca Serbia sa fie prima in grupa dupa prima runda si Elvetia sa obtina un punct in urma intalnirii cu Brazilia. Serbia isi indeplineste obiectul primei dispute impotriva Costa Ricai, obtinand victoria cu 1-0; elvetienii remizeaza 1-1 cu detinatoarea a cinci titluri de campioana a lumii - Brazilia. Aceasta partida va fi prima intalnire dintre Serbia si Elvetia.

Serbia

Obtine exact ceea ce si-a dorit in urma debutului in Cupa Mondiala, reusind o victorie care de altfel era necesara, Costa Rica fiind outsidera grupei. Serbia se afla intr-o forma buna in urma reusitei si cu siguranta va incerca sa valorifice moralul ridicat pentru a clarifica inca din aceasta partida accederea lor in faza urmatoare, inaintea meciului cu Brazilia. Cu siguranta ii asteapta un duel mult mai echilibrat, data fiind forta de care dispune adversara; ne asteptam sa urmeze unele schimbari in alcatuirea formatiei, de asemenea un rol important avandu-l si pregatirea pshihologica. Serbia a beneficiat in mod vizibil de amicalurile dinaintea Cupei Mondiale, in special de ultima partida impotriva Boliviei, in care a resuit sa marcheze de cinci ori, prin aceasta crescandu-si increderea in fortele proprii. In urma jocului mai putin reusit etalat de mijlocasul Ljajic, selectionerul Krstajic posibil sa il inlocuiasca cu Kostic.

Elvetia

Desi nu au reusit castigarea primei dispute a Cupei Mondiale, se poate spune ca au indeplinit o performanta mai importanta decat victoria Serbiei, obtinand un punct valoros cu Brazilia. Rezultat ce am putea spune ca nu este total surprinzator, daca ne amintim bunele rezultate ale echipei din calificari cat si din amicalurile ce au urmat. Selectionata Elvetiei ne-a avertizat ca nu trebuie subestimata inca din amicalul cu Spania, in urma caruia au remizat 1-1 chiar inainte de startul Cupei Mondiale; iar acum ne-a dovedit si in partida cu Brazilia ca nu este deloc un adversar comod. Punctul obtinut cu Brazilia valoreaza aproape cat o victorie, deoarece de acum brazilienii vor trebui sa evolueze la capacitati maxime; elvetienii putandu-se multumi si cu o remiza in urma acestui meci, pentru ca in ultima partida ii asteapta outsidera Costa Rica. Cu toate acestea ne asteptam ca elvetienii sa joace la victorie, cel mai probabil selectionerul Petkovic nu va face modificari fata de primul joc.

{{notification_msg}}