Cupa Mondiala: Iran - Spania

Analiza meciuri

Iran - Spania

Putini s-ar fi asteptat ca Iranul sa porneasca inaintea celei de-a doua  partide din faza grupelor Cupei Mondiale de pe prima pozitie, valorificand la maxim partida de debut impotriva Marocului, de cealalta parte - Spania remizeaza 3-3 in derby-ul grupei cu Portugalia. Aceste doua selectionate urmeaza sa se intalnesca pentru prima data in istorie.

Iran

Dupa cum am mentionat, in mod suprinzator iranienii se afla pe prima pozitie a grupei, inaintea acestei dispute, avand doua puncte avans fata de spanioli. Cu toate acestea, Iranul a avut mult noroc in urma succesului din partida cu Maroc, reusind sa puncteze in minutul 95 printr-un autogol al atacantului marocan Bouhaddouz; partida apartinandu-le in mare masura adversarilor, Iranul bazandu-se in special pe forta liniei de fund si viteza contraatacurilor la care au contribuit cel mai mult Jahanbakhsh si Azmoun. Din pacate pentru lotul iranian, Jahanbakhsh s-a accidentat la mijlocul reprizei secunde si este pus sub semnul intrebarii pentru aceasta partida, in aceeasi situatie fiind si mijlocasul Ebrahimi, locurile acestura putand fi ocupate de Dejagah si tanarul fundas Ezatolahi. Selectionerul Queiroz probabil va obta pentru o tactica mai defensiva in aceasta partida, avand in vedere forta de care dispune Spania.

Spania

Avand in vedere oscilatiile din urma primei partide cu marea rivala Portugalia, trebuie sa admitem ca un rezultat de egalitate este echitabil, dar fara indoiala vor regreta ca nu au reusit sa adune toate cele trei puncte in startul campionatului. Faptul ca au reusit sa revina de doua ori dupa ce au fost condusi pe tabela, in meciul cu Portugalia, si apoi sa conduca partida - dovedesc ca nu si-au pierdut caracterul de campioni. In ciuda faptului ca au intampinat probleme in cazul conducerii echipei chiar inainte de startul in Cupa Mondiala. Sub noua conducere a lui Hierra, echipa a dovedit ca nu si-a pierdut deloc motivatia pentru aceasta Cupa Mondiala, pornesc ca mari favoriti in disputele ramase din faza grupelor si pare aproape imposibil ca ei sa rateze faza urmatoare. Spre deosebire de partida cu Portugalia, de aceasta data ne asteptam sa mizeze pe rapiditatea tinerilor Niguez, Asensia si Odriozole.

 

{{notification_msg}}