Cupa Mondiala: Franta - Peru

Analiza meciuri

Franta - Peru

Acesta este al doilea meci al rundei secunde din grupa C a Cupei Mondiale din Rusia, in care se vor intalni Franta si Peru, francezii obtinand victoria cu 2-1 in urma primului duel cu Australia, de cealalta parte Peru, care in ciuda faptului ca reusesc un meci bun, pierd impotriva Danemarcei cu 1-0. Dar cu siguranta sud americanii nu se vor lasa descurajazi de startul mai putin reusit si vor incerca sa demonstreze de ce sunt capabili in partida ce urmeaza. Aceasta este prima intalnire dintre Franta si Peru.

Franta

Dupa cum am mentionat, selectionata Frantei se afla intr-o situatie buna inaintea acestei partide, desi nu au avut o evolutie convingatoare, in final au reusit sa obtina victoria importanta 2-1 impotriva Australiei. Mai precis - au deschis scorul in urma unui penalty, ca apoi spre finalul partide in minutul 81, marcheaza golul victoriei. De altfel am fost putini dezamagiti de procentajul posesiei mingii, fiind unul aproape identic cu cel al adversarilor, cu toate ca dispun de cea mai buna linie de mijloc din lume - Pogba, Kante, Toliss si Matuidi. Pentru aceasta partida ne asteptam sa foloseasca o serie de schimbari in formatie, folosirea lui Matuidi in locul lui Toliss inca din startul partidei, pozitia de atacant a lui Dembele inlocuita de Fekir sau puternicul Girou. O obtiune realista pentru aceasta partida fiind si introducerea lui Fekir inca din startul jocului, selectionerul mizand pe mobilitatea acestuia de care va avea multa nevoie impotriva agresivitatii sud americanilor.

Peru

Desi au pierd primul meci, s-au descurcat admirabil impotriva Danemarcei, dar le-a lipsit putin noroc si concentrare in finalul partidei, ca dovada faptul ca nu au adunat nici un punct. Statisticile partidei au dovedit ca au fost mai buni decat adversarii, cumuland 18 suturi spre poarta si ratarea unui penalty in finalul primei reprize - dovedind din nou ca zicala "sansele se razbuna" sa fie valabila. De altfel, selectionata Peru-ului se afla intr-o situatie mai putin placuta, urmand sa infrunte favorita grupei - Franta, care printre altele se afla si pe lista canditatelor castigarii Cupei Mondiale. Tocmai de aceea, selectionerul Garec va lua masuri speciale inaintea acestei infruntari, incercand sa valorifice la maxim calitatile jucatorilor sai. In urma prestatiei multumitoare din prima partida, credem ca  vor folosi o formatie asemanatoare, singura posibila inlocuire fiind in atac - Guerrero sa ia locul lui Flores.

{{notification_msg}}