Cupa Mondiala: Brazilia - Costa Rica

Analiza meciuri

Brazilia - Costa Rica

Ambele echipe esueaza in startul Cupei Mondiale, insa cu siguranta dezamagirea venita din partea brazilienilor este mult mai mare, cu toate ca au obtinut un punct in urma remizei 1-1 cu Elvetia. Costa Rica pierde in fata Serbiei cu 1-0. In partidele disputate in trecut intre aceste doua selectionate, brazilienii obtin de sase ori victoria din tot atatea meciuri.

Brazilia

Brazilienii au beneficiat de o situatie ideala, atat in calificari cat si in amicalurile de dupa, in ultimile patru pastrandu-si poarta intacta, sperand ca vor reusi sa invinga cel mai puternic adversar al grupei inca din startul Cupei Mondiale. Acest scenariu din pacate pentru brazilieni nu s-a realizat, desi au avut un start bun de partida si au preluat conducerea scorului prin Coutinho, apoi fiind prea increzatori in soarta partidei s-au relaxat si golul egalizator primit in inceputul reprizei secunde i-a lovit din plin. In ciuda sanselor create ulterior nu reusesc sa marcheze din nou, fiind nevoiti sa se multumeasca cu o remiza. Nu a fost un rezultat foarte dramatic, insa de acum vor trebui sa invinga, mai ales in aceasta partida in care sunt mari favoriti. Datorita unei accidentari prezenta lui Neymar pentru aceasta partida este pusa sub semnul intrebarii, locul acestuia putand fi luat de Firmino sau Costa.

Costa Rica

Teoretic, Costa Rica si-a pierdut sansa impotriva celui mai slab adversar al grupei, acestia sperand la mai mult in urma partidei de debut cu Serbia, obiectul lor fiind cu siguranta depasirea grupelor; performata reusita in urma cu patru ani. Scenariu ce urmeaza pentru costaricani nu pare a fi deloc placut, urmand sa infrunte una din cele mai puternice forte mondiale, plus faptul ca acestia au nevoie disperata de victorie, o noua infrangere fiind echivalenta cu excluderea lor din faza urmatoare. Daca luam in considerare si ultimile doua amicaluri, cu Anglia si Belgia, in urma infrangerii din debutul Cupei Mondiale, aduna cel de-al treilea esec. Dovedesc continuarea formei slabe si probleme serioase la capitolul eficienta. Inlocuirea lui Venegas in locul lui Bolanos, facuta de selectionerul Ramirez, nu a parut a fi o miscare potrivita si ne asteptam sa schimbe pozitiile introducandu-l din nou pe Balanos si posibil folosirea lui Oviedo pe partea stanga a apararii.

{{notification_msg}}