Cupa Mondiala: Belgia - Tunisia

Analiza meciuri

Belgia - Tunisia

Dupa cum era de asteptat, partidele rezultate din prima runda a acestei grupe au produs mult entuziasm; Belgia invinge fara probleme Panama cu 3-0, de cealalta parte - Tunisia pierde in fata favoritei grupei, Anglia, desi au opus multa rezistenta in final pierd partida cu 2-1. Tunisienii rateaza un punct important in prelungirile partidei impotriva englezilor si ramane de vazut cat de bine pot depasi acest prag psihologic. Belgienii intampina mici probleme in prima repriza cu Panama, dar a doua repriza le revine totalitate. Aceste doua echipe s-au mai intalnit in Cupa Mondiala a anului 2002, partida terminandu-se 1-1, cat si intr-un amical in 2014 castigat de belgieni cu 1-0.

Belgia

A intampinat in meciul de deschidere una din cele mai slabe adversare ale grupei si dupa cum era de asteptat au invins, iar acum se afla pe prima pozitiei a grupei. Cu toate acestea in urma primei reprize mai putin reusite s-a simtit frustrarea acestora, deoarece din partea lor se asteapta multe odata cu participarea in acest Mondial. In prima repriza au avut unele erori si doar cateva actiuni individuale esuate, iar jucatorii de pe flancuri Meunier si Carroso nu au evoluat dupa asteptari. Reusesc deschiderea scorului in startul reprizei secunde prin Merten, lucru ce le-a fost de mare folos, apoi atacantul Lukaku sa clarifice soarta partidei prin inscrierea a inca doua goluri. Selectionerul belgian a menajat in continuare fundasii - Kompany si Vermaelen, dar in aceasta partida vor intampina un adversar mult mai puternic si ramane de vazut daca va folosi aceeasi formatie sau va aplica schimbari, cea mai plauzibila fiind introducerea lui Dembele in locul lui Carrasco.

Tunisia

Ramane invinsa in urma primei partide printr-un gol primit chiar inainte de fluierul final, cu toate acestea stia ca o asteapta o partida grea impotriva Angliei. In special in urma golului primit in partea de inceput a meciului, cu toate acestea si-a jucat bine sansele si reusesc sa obtina un penalty, aducandu-le golul egalizator. Ca apoi sa reuseasca a neutraliza atacurile englezilor cu destul de multa eficienta pana in primul minut al prelungirilor partidei, cand au primit golul infrangerii. Tunisienii retraind acelasi scenariu neplacut si in partida de pregatire cu Spania, cand de asemenea a facut fata cu bine adversarei pana spre final. Unul din cei mai importanti jucatori tunisieni, Khazri, a fost introdus inca din startul partidei, ceea ce a fost o mutare neasteptata, precum si cele a lui Bronn ca fundas central si Meriah pe partea dreapta. In urma unei accidentari portarului Hassen din prima repriza, au fost nevoiti sa foloseasca rezerva acestuia - Ben Mustapha, ce probabil va evolua si in aceasta partida.

{{notification_msg}}