Cupa Mondiala: Argentina - Croatia

Analiza meciuri

Argentina - Croatia

Cu siguranta una dintre cele mai interesante dispute din a doua runda a fazelor grupelor Cupei Mondiale din Rusia, mai ales in urma rezultatelor de pana acum. Croatia se afla in fruntea grupei C, in urma victoriei cu 2-0 impotriva Nigeriei, de cealalta parte favorita Argentina, remizeaza 1-1 impotriva debutantei Islanda. Aceste doua selectionate s-au mai intalnit si in trecut, doua intalniri fiind castigate de argentinieni - Franta 1998 faza grupelor Cupei Mondiale si in 2014 intr-o partida amicala disputata in Londra, in 1994 remizeaza, ca singura victorie a Croatiei in fata Argentinei sa se intregistreze in amicalul din Basel 2006.

Argentina

In urma remizei 1-1 din prima partida a Cupei Mondiale din Rusia, argentinienii se confrunta cu o situatie delicata urmand a disputa un adevarat test in fata Croatiei. Desi evolueaza modest cu Islanda, argentinienii rateaza si marea oportunitate de a aduna toate cele trei puncte, Messi ratand un penalty obtinut in minutul 64. De altfel Argentina a reusit sa deschida scorul devreme, in minutul 19, dar bucuria acestora nu a durat decat patru minute, golul egalizator dand peste cap planurile selectionerului Sampaoli; acesta anuntand ca va face o serie de schimbari inaintea meciului cu Croatia, ce se dovedeste un adversar puternic, in special in partea de mijloc. Posibil ca Sampaoli sa obteze pentru o linie de mijloc mai puternica decat a adversarei, fiind asteptata prezenta lui Perez; pozitiile lui Meze si Di Maria fiind posibil luate inca din start de Acuna si Pavon, cat si folosirea celor mai puternici fundasi, Roj inlocuit de Mercado.

Croatia

In urma autogolului lui Etiopah, cat si a golului marcat de Modric din penalty - croatii obtin o victorie importanta cu Nigeria. Inca din Cupa Mondiala a anului 1998 ce a fost gazduita de Franta, nu au mai reusit sa debuteze cu victorie, tot atunci reusind si cea mai importanta performanta a fotbalului croat - ocuparea pozitiei trei. Tocmai de aceea suporterii croati cred ca aceasta noua generatie va reusit o performanta asemanatoare si de aceasta data in Rusia, din componenta lotului facand parte jucatori de top precum Modric, Rakitic si Mandzukic, ce se afla in varful carierei. Cu toate acestea, pentru ei urmeaza un meci extrem de dificil in fata Argentinei, dar nu le va fi usor nici cu Islanda, acestia dovedind o rezistenta surprinzatoare. Selectionerul Dalic posibil sa mizeze pe o abordare ofensiva in urma slabiciunii dovedite de argentinieni in partida cu Islanda, schimband putin linia de mijloc prin introducerea lui Badelj in locul lui Kramaric.

{{notification_msg}}