Cupa Ligii: Manchester United – Manchester City

Analiza meciuri

Manchester United – Manchester City

La sfarsitul saisprezecimilor din Cupa Ligii a Angliei, avem unul dintre cele mai interesante dueluri, un derby al orasului Manchester, unde vor fi fata in fata United si City. Ambele trec printr-o criza, cei de la City nu au castigat in ultimele 5 partide, iar Manchester United a triumfat in aceasta perioada, doar in Europa League. Multumita startului excelent de sezon pe care l-a avut, City este in continuare in postura de lider in Premier League, in timp ce United ocupa locul 7 si este la 6 puncte in spate. S-au intalnit pana acum in campionat, intr-un meci in care Manchester City l-a castigat cu 2-1 pe Old Trafford.

Manchester United

Va fi greu pentru United sa obtina victoria, mai ales ca weekend-ul trecut a pierdut cu 4-0 in deplasarea de pe Stamford Bridge. Antrenorul Mourinho este in continuarea in cautarea formulei castigatoare. Dupa cele doua remize si infrangerea inregistrata in precedentele partide, Manchester United a coborat pe pozitia a 7 a in clasament si are cu 6 puncte mai putin, decat liderul Manchester City. Pe de alta parte, in Europa League dupa esecul din deplasarea de la Feyenoord, s-a impus de doua ori acasa, in fata ucrainienilor de la Zorya si a turcilor de la Fenerbahce. Are sanse mari sa se calificce in faza urmatoare. Cel mai probabil Mourinho va face cateva modificari in primul 11, inaintea acestui derby. Nu se va putea baza pe serviciile lui Fellaini. Rooney, Baily, Schneiderlin si Jones.

Manchester City

Nu este intr-o forma grozava inaintea acestui derby, avand in vedere ca de la inceputul sezonului a triumfat de 10 ori, in 3 competitii diferite precum: Premier League, Champions League si Cupa Ligii. Acum vine dupa o serie de 3 rezultate de egalitate si doua infrangeri. Multumita meciurilor bune pe le-a facut la inceputul campionatului este lider, iar in Champions League a invins-o pe Borussia M’gladbach, a remizat cu Celtic si a suferit un esec usturator cu 4-0, in deplasarea de la Barcelona. Antrenorul Guardiola se confrunta cu probleme la fel ca si Mourinho, dar ramane de vazut ce se va intampla in acest derby. Ne asteptam sa vedem o echipa de start puternica, miercuri seara pe stadionul Old Trafford. Pe lista accidentatilor se afla Zabaleta, de Bruyne, Delph si Sagna.

{{notification_msg}}