Cupa Africii: Nigeria - Africa de Sud

Analiza meciuri

Nigeria - Africa de Sud

Al doilea meci al sferturilor de finala a Cupei Africii pe Natiuni se anunta a fi unul extrem de interesant. Datorita absentelor din ultimile doua editii a Cupei Africii, atat pentru Nigeria cat si pentru Africa de Sud, dorinta de a iesi in evidenta este una ridicata. Amintim ca Nigeria a eliminat in faza precedenta curenta detinatoare a trofeului, Cameroon; iar Africa de Sud a reusit supriza trimitand acasa Egipt.

Nigeria

Nigerienii au obtinut calificarea in urma victoriilor la scor minim 1-0 cu Burundi si Guinea, iar derby-ul grupei - infrangerea cu Madagascar, 2-0 din ultima partida a grugelor, a stabilit calificarea de pe a doua pozitie a Grupei B. In faza optimilor au intampinat un adversar puternic, Cameroon - in fata carora s-au descurcat admirabil reusind sa domine intreaga repriza secunda si sa rastoarne calificarea in favoarea lor.

Africa de Sud

Fiind calificata in optimi de pe a treia pozitie a grupei, dupa doua infrangeri si o victorie - Africa de Sud a reusit surpriza in fata gazdelor acestei editii Cupa Africii, Egipt. Acest succes a venit in urma unui contraatac al africanilor din minutul 85 al partidei, reusita apartinand mijlocasului de 25 ani Thembinkosi Lorch. In toate cele patru intalniri ale acestei editii Cupa Africii, in care Africa de Sud a inregistrat doua infrangeri si doua victorii, scorul final a fost acelasi, 1-0. 

{{notification_msg}}