Cupa Africii: Ghana - Tunisia

Analiza meciuri

Ghana - Tunisia

Cupa Africii pe Natiuni a ajuns la ultimul meci al fazei optimilor, iar in aceasta seara se vor duela doua selectionate care nu au simtit gustul infrangerii in grupe. Mai precis, Ghana a incheiat pe prima pozitie a grupei F, cu doua remize si o victorie; pe cand Tunisia a termina a doua in grupa E, prin cele trei remize obtinute.

Ghana

Impartind aceeasi grupa cu detinatoarea trofeului editiei trecute - Camerun, Ghana a avut mari emotii privind calificarea deoarece au obtinut doar o remiza in meciul de deschidere, 2-2 cu Benin. A urmat derby-ul grupei cu Camerun, in care au remizat 0-0; ca apoi victoria 2-0 cu Guinea sa le aduca calificarea in optimi de pe prima pozitie a grupei. Fundasul John Boye si mijlocasul Thomas Agyepong au intampinat probleme cu accidentarile si nu vor putea evolua nici in aceasta seara, pe cand Sadick Adams revine dupa ce in partida trecuta a fost suspendat datorita cumulului de cartonase galbene.

Tunisia

In urma remizelor din faza grupelor, elanul tunisienilor de a spera la trofeul Cupei Africii pe Natiuni, cu siguranta s-a mai pierdut. In partida de debut au remizat 1-1 cu Angola, urmand sa inregistreze acelasi scor si cu Mali, ca in incheiere sa obtina incheie fara goluri marcate intalnirea cu Mauritania. Selectionerul Alain Giresse, se va folosi si in aceasta seara de serviciile portarului Mouez Hassen, ca initial a inceput competitia din pozitia de rezerva. In timp ce atacantul Taha Yassine Khenissi este asteptat in linia de atac.

{{notification_msg}}