Confruntare spaniolă în sferturile Europa League: FC Sevilla – Athletic Bilbao

Analiza meciuri

FC Sevilla – Athletic Bilbao

Este un alt sfert de finala din Europa League care va decide acum, in meciul retur, echipa ce se va califica in faza urmatoare. Athletic Bilbao nu a reusit sa-si creeze avantaj in duelul din prima mansa cand a jucat pe teren propriu si astfel Sevilla a ramas neinvinsa in aceasta competitie. Dupa ce a primit un gol, Sevilla a inceput sa joace mai bine si asa a terminat invingatoare. Acest rezultat de 2-1, o face pe Sevilla sa fie mai aproape de semifinala. Duminica a pierdut in campionat, in deplasare la Valencia cu 2-1, iar Athletic a castigat la limita in ultima etapa. Intalnirea din La Liga, intre aceste doua echipa s-a terminat cu victoria 2-0, a gazdei din Sevilla.

FC Sevilla

A facut o treaba foarte buna in meciul din prima mansa, iar acum acasa poate sa obtina calificarea, avand in vedere ca a evoluat destul de bine pe stadionul Sanchez Pizjuan in acest sezon. Sevilla a fost invinsa doar de 3 ori pe propriul teren de la inceputul sezonului pana acum si nu a remizat niciodata. Are si o victorie in Champions League si la cum stau lucrurile Athletic nu ar putea sa o impiedice de data asta. Triumful din Bilbao, a fost prima victorie europeana din deplasare in sezonul acesta pentru Sevilla, insa in campionat nu a reusit acest lucru. Etapa trecuta a pierdut cu 2-1 in fata Valencia, unicul gol al echipei a fost inscris de Negredo in minutele de prelungire. Antrenorul Emery este constient de faptul ca echipa sa nu mai poate face mare lucru in campionat si ca trebuie sa se concentreze doar pe Europa League, cum s-a vazut si in meciul de pe Mestalla cand au lipsit mai multi titulari. Printre acestia se numara Kolodziejczak, N’Zonzi, Gameiro si Vitolo. Mariano si Reyes erau suspendati, Tremoulinas a fost accidentat. Joi seara vor reveni in primul 11 cei mai buni jucatori.

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao isi dorea sa obtina mai mult in primul meci, pentru ca stia ca o asteapta un duel greu in Sevilla si un rezultat pozitiv ar fi insemnat mult pentru ea. La un moment dat a preluat conducerea jocului, insa Muniain a facut o greseala mare care a stricat toate planurile, dupa ce a marcat un autogol. Pana la finalul meciului a mai incasat un gol si astfel a fost infranta. Daca va pierde duelul de joi seara, nu-i va ramane decat sa se lupte in campionat pentru un loc ce duce in Europa League. Duminica trecuta a invins-o acasa pe Rayo Vallecano cu 1-0, singurul gol fiind inscris de Williams. Au lipsit atunci de pe teren jucatorii: Benat, Balenziaga, San Jose si Aduriz. Avand in vedere ca nu mai are nimic de pierdut, ne asteptam sa vedem o echipa ofensiva care va face tot posibilul sa obtina victoria. Vor absenta Laporte si Sabino. 

{{notification_msg}}