Confruntare pentru semifinala Champions League: SL Benfica – Bayern Munchen

Analiza meciuri

SL Benfica – Bayern Munchen

Acest sfert de finala din Champions League a avut-o ca favorita pe Bayern Munchen, insa in primul meci nemtii nu si-au creat un avantaj mare, chiar daca au jucat pe teren propriu. Nimic nu e rezolvat dupa ce bavarezii au castigat cu 1-0 pe Alianz Arena, dar totusi este un atu pentru o echipa mare precum Bayern. Din pacate pentru Benfica, nu a reusit sa inscrie in deplasare. Ambele sunt pe primul loc in campionat si au obtinut victorii acasa, etapa trecuta, in care au primit un gol. S-au intalnit de 3 ori in Lisabona, in competitiile europene, din care doua meciuri s-au terminat la egalitate si o data a castigat Bayern Munchen.

SL Benfica

Putem spune ca este o performanta pentru Benfica, prezenta in sferturile de finala Champions League.  O prioritate pentru ea, este sa-si pastreze avantajul de doua puncte din campionat, fata de rivala sa Sporting si sa obtina un nou titlu de campioana. Mai sunt inca 5 etape pana la final, din care 3 meciuri le va juca acasa si doua in deplasare cu echipe mai slab cotate, dar trebuie sa fie foarte atenta ca orice pas gresit o poate costa scump si sa incerce sa nu joace cum a facut-o in duelul cu Academica, cand a castigat la limita cu un gol marcat inainte cu 5 minute de final. Eroul acelui meci a fost Jimenez, care a intrat pe teren cu 5 minute inainte sa se inscrie golul, iar acum ne asteptam sa-l vedem titular in confruntarea cu Bayern Munchen, pentru ca antrenorul Vitoria nu va putea conta pe atacantul Jonas, deoarece este suspendat. Dupa meciul din Munchen, a facut doar o singura modificare in primul 11, introducandu-l pe Samaris in locul lui Fejsa in mijlocul defensivei. Miercuri seara ne asteptam sa-l vedem pe Fejsa la mijloc, asa cum a jucat in duelul din tur, cand Benfica nu a aratat deloc rau.

Bayern Munchen

Bayern nu se afla in cea mai buna forma acum, insa a reusit sa obtina 6 victorii la rand, chiar daca uneori a jucat destul de slab. Doar una din ele a fost foarte clara, prima din aceasta serie, cu Werder Bremen, cand scorul a fost 5-0. A invins-o pe Juventus, dupa reprizele de prelungire, insa nu putem considera acel meci un triumf, dupa care a mai castigat de 3 ori cu scorul de 1-0 cand a evoluat slab. Un lucru similar, a fost acela ca a marcat foarte repede in toate cele 3 meciuri. La fel s-a intamplat si in confruntarea cu Benfica, cand Vidal a inscris in al doilea minut. Sambata a reusit sa invinga in Stuttgart cu scorul de 3-1, dupa ce antrenorul Guardiola a facut cateva schimbari si i-a lasat pe banca de rezerve pe Alcantara, T.Muller, Lahm si D.Costa. Nu se stie ce varianta a primului 11 va alege Guardiola pentru acest duel decisiv, insa oricare ar fi ea, Bayern este o echipa puternica.

{{notification_msg}}