Confruntare interesantă în Serie A: AS Roma – Inter Milan

Analiza meciuri

AS Roma – Inter Milan

Ultimul meci al etapei cu numarul 7 din Serie A este un derby, pentru ca pe Stadionul Olimpico din Roma se vor intalni doua rivale, Roma si Inter. Aceste echipe ocupa locul 3, respectiv 4 in clasament, unde Inter are un punct mai mult, iar deasupra lor se afla Juventus si Napoli. In confruntarile directe din sezonul precedent Inter s-a impus de doua ori acasa, iar pe terenul lui Roma scorul a fost egal, 1-1.

AS Roma

Acum doi ani, tot pe acest stadion, Roma a castigat cu 4-2 si din acest motiv credem ca si acum are sanse bune sa obtina un rezultat pozitiv. Pana acum a triumfat doar acasa, iar in deplasare a inregistrat 3 remize si doua infrangeri. Singurul meci in care a fost invinsa acasa, s-a conturat in play-off-ul Champions League, in duelul cu FC Porto, insa atunci a fost eliminata din competitie. Dupa aceea au urmat 4 victorii pe teren propriu in Serie A si asa a ajuns sa fie pe locul 4 in clasament. Jucatorii antrenorului Spalletti s-au impus acum cateva zile in cel de-al doilea meci din grupele Europa League cu 4-0, in fata romanilor de la Astra, iar in prima partida din aceasta faza a competitiei, au remizat cu Plzen. Este favorita la calificare, chiar daca va mai avea doua confruntari dificile cu Austria Viena. Acum romanii trebuie sa se concentreze asupra acestui derby pe care antrenorul Spalletti il va incepe cu cei mai puternici jucatori, insa nu se va putea baza pe serviciile lui Vermaelen, Rudiger si Mario Rui, pentru ca sunt accidentati.

Inter Milan

A dezamagit in Europa League, fiindca acum cateva zile a pierdut acasa cu campioana Israelului, Hapoel Beer Sheva, iar in prima partida din grupe a fost invinsa de Sparta Praga. Din aceste motive ne face sa credem ca nu este interesata deloc de competitie, mai ales ca dupa acea infranfere cu Hapoel, a invins-o cu 2-1 in Serie A, pe campioana Juventus. Apoi a urmat inca o noua victorie cu 2-0, in deplasarea de la Empoli. Cand toata lumea se astepta ca Inter sa continue seria de triumfuri, s-a impiedicat etapa precedenta si a remizat acasa 1-1, cu Bologna. Asadar, nu este de mirare ca antrenorul De Boer a ales sa joace in Europa League cu o echipa combinata, fiind clar motivul de a menaja jucatori importanti, pentru duelurile din campionat. Va lipsi Andreolli, fiindca este accidentat si probabil il vom vedea pe Jaoa Mariou in primul 11, in meciul de pe Stadionul Olimpico.

{{notification_msg}}