Confruntare în Premier League: Everton – Arsenal

Analiza meciuri

Everton – Arsenal

Doua rivale se vor intalni marti seara in cadrul etapei cu numarul 16 din Premier League. Echipa gazda, Everton, ocupa locul 9 in clasament, din cauza rezultatelor slabe din ultima vreme, in timp ce Arsenal are cu 14 puncte mai mult si se afla pe pozitia secunda. In ultimele 3 confruntari directe s-a impus Arsenal.

Everton

Are nevoie de puncte, insa moralul jucatorilor este destul de afectat, iar o victorie cu Arsenal ar schimba lucrurile. Everton a inceput foarte bine acest sezon cu o serie de 4 victorii, insa in ultimele 4 dueluri de acasa a triumfat o singura data si a remizat de 3 ori. Pe de alta parte, in deplasare a fost invinsa de 4 ori consecutive si din acest motiv se afla pe locul 9. Acum va avea un meci greu, fiindca Arsenal este in forma, asa ca antrenorul Koeman trebuie sa se gandeasca la o tactica care sa-i opreasca pe londonezi din drumul spre poarta. Din echipa de start nu vor face parte Browning, Basic, Kone, Boasie, Pennington si Gibson.

Arsenal

Am mentionat deja ca este pe locul 2 in clasament inaintea acestui duel de pe Stadionul Goodison si vine dupa o serie de 11 victorii. Se afla la 3 puncte in spatele liderului si va face tot posibilul sa obtina cele 3 puncte. Etapa trecuta a reusit sa intoarca soarta meciului in fata celor de la Stoke si dupa ce a fost condusa, a castigat cu 3-1. Ozil, Iwobi si Walcott au marcat si i-au facut fericiti pe fani. Din primul 11 aliniat de Wenger a lipsit atacantul Giroud. Masafi s-a accidentat si va fi inlocuit cu Paulista. Pe lista accidentatilor se regasesc: Ramsey, Sanogo, Debuchy, Akpom, Welbeck si Cazorla.

{{notification_msg}}