Confruntare în Portugalia: Vitoria Guimaraes – SL Benfica

Analiza meciuri

Vitoria Guimaraes – SL Benfica

Il putem considera un derby al etapei, chiar daca gazda nu este una din cele mai bune echipe ale fotbalului portughez. Guimaraes ocupa locul 5, la o distanta mica fata de echipele din top. De asemenea se afla intr-o forma buna, deoarece vine dupa 4 victorii, dintre care una in Cupa. Acelasi lucru il putem zice si despre Benfica care a triumfat in ultimele partide si are un avantaj de 8 puncte fata de adversara din acest duel. In precedentele doua intalniri directe, Benfica s-a impus la limita cu 1-0.

Vitoria Guimaraes

Multa lume se astepta ca primele 4 pozitii din clasament sa fie ocupate de Benfica, Porto, Sporting si Braga asa cum si s-a intamplat. Guimaraes este la egalitate de puncte cu Sporting, la in spatele lui Braga si la 4 distanta fata de echipa de pe locul secund, Porto. A fost infranta de 3 ori in acest sezon si cele mai bune rezultate le-a inregistrat pe teren propriu. Ultimul esec s-a conturat in duelul cu Viseu, dupa care au urmat 4 meciuri fara infrangere. S-a calificat in sferturile de finala are Cupei Portugaliei. Trebuie sa precizam ca in urmatoarea partida din Cupa Ligii o va intalni tot pe Benfica. Dupa victoria cu Setubal, antrenorul Martins a facut cateva modificari in echipa de start. Nu se stie daca il vom vedea in teren pe Bruno Gaspar, iar golgheterul Marega va lipsi, fiindca a fost convocat la echipa nationala.

SL Benfica

Este liderul din clasament si are un avantaj de 4 puncte fata de rivala FC Porto, insa trebuie sa fie foarte atenta pentru ca orice pas gresit conteaza mult in lupta pentru titlu. O singura data a pierdut in acest sezon, in duelul cu Maritimo. Dupa acel esec a invins-o pe Sporting si au mai urmat doua triumfuri fara gol primit. Cu Estoril scorul final a fost 1-0, iar cu Rio Ave a castigat cu 2-0. O va intalni pe Leixoes in sferturile de finala ale Cupei, o echipa din liga secunda, asa ca are sanse mari sa se califice in faza urmatoare. La inceputul anului a castigat cu 4-0 in Cupa Ligii, in fata lui Wiesel. Pe lista indisponibililor se regasesc jucatorii: Eliseu, Salvia si Grimaldi.

{{notification_msg}}