Confruntare în Championship: Aston Villa – Leeds

Analiza meciuri

Aston Villa – Leeds

Doua foste campioane ale Angliei, se vor intalni in primul meci din cadrul etapei cu numarul 24, a ligii secunde, care in prezent sunt pozitionate in partea de sus a clasamentului. Locul 10 este ocupat de Aston Villa, iar pe pozitia a 5 a se afla Leeds, cu un avantaj de 7 puncte. Ambele au un moral bun inaintea acestui duel, avand in vedere ca au castigat in precedentele doua etape. Prima confruntare directa din acest sezon s-a incheiat cu victoria 2-0, a celor de la Leeds.

Aston Villa

Cu siguranta va incerca sa-si ia revansa in meciul de joi seara, mai ales ca se va apropia de rivala la 4 puncte. Dupa retrogradarea din Premier League, Aston Villa a inceput slab sezonul din liga secunda, insa rezultatele bune au aparut o data cu venirea antrenorului Steve Bruce pe banca tehnica. Acum este la 6 puncte distanta fata de un loc care o califica in play-off-ul pentru promovare. Seria de 4 victorii si 3 remize prin care a trecut, a fost oprita de catre Leeds, dar este optimista, fiindca a triumfat in ultimele 5 dueluri de pe teren propriu. Jucatorii vor trebui sa se concentreze la maxim, deoarece Leeds este o echipa bine organizata. Richards, Laet si portarul Steer vor absenta din cauza accidentarilor.

Leeds

In ultimele 10 etape Leeds a obtinut 8 victorii si a fost infranta de doua ori. A pierdut ambele meciuri acasa in fata primelor doua clasate, Newcastle si Brighton. Dupa esecul cu Brighton, jucatorii antrenorului Monk au triumfat de 3 ori la rand, in confruntarile cu  Reading, Preston si Brentford. Trebuie sa va reamintim ca Leeds a fost oprita destul de greu in sferturile de finala ale Cupei Ligii de catre Liverpool. Ne asteptam ca Monk sa foloseasca o tactica defensiva in partida de joi, deoarece Aston Villa este o echipa periculoasa atunci cand joaca acasa. Pe lista accidentatilor se regasesc Coyle, O’Kane si Taylor.

{{notification_msg}}