Championship Play-off: West Brom - Aston Villa

Analiza meciuri

West Bromwich - Aston Villa

Semifinalele play-off-ului de promovare din Championship a ajuns in faza returului, iar in aceasta seara se vor reintalni Werst Brom si Aston Villa. Amintim ca rezultatul partidei tur a fost incheiat in favoarea celor de la Aston Villa, cu scorul de 2-1; dupa ce initial West Brom reusise deschiderea scorului. In finalul sezonului regular, West Brom a avut patru puncte mai mult decat Aston Villa; iar in duelurile directe West Brom a obtinut o victorie, iar cealalta partida s-a incheiat la egalitate.

West Bromwich

Dupa ce sezonul trecut West Brom a retrogradat, acum cu siguranta au ca principal obiectiv o revenire rapida in Premier League. Norwich si Sheffield au promovat direct de pe primele doua pozitii, iar West Brom a primit bilet in play-off de pe pozitia patru a clasamentului. Pozitie pe care au reusit sa o pastreze pe mai toata perioada campionatului, cu toate ca in ultima runda au fost invinsi in deplasarea de la Derby. Desi au pierdut partida tur a semifinalelor din acest play-off cu Aston Villa, in aceasta intalnire vor avea avantajul terenului propriu. Lucru care ar putea fi un atuu decisiv in vederea calificarii pentru finala. Dwinght Gayle si Hal Robson-Kanu sunt suspendati pentru acest duel.

Aston Villa

Porneste cu un avantaj minim inaintea acestui retur si stie ca ii va astepta un retur de foc cu West Brom. Aston Villa a inceput bine sezonul dar pe parcursul acestuia au avut si o perioada negativa, care i-a coborat pana in partea de jos a clasamentului. In octombrie anul trecut au trecut sub conducerea lui Dean Smith, care in cele din urma a reusit sa puna pe picioare echipa la timp pentru a isi juca sansa de a obtine o promovare in acest sezon. Pozitia cinci pe care au incheiat, a fost rezultatul unei serii excelente de 10 victorii consecutive. Ultima etapa nu a avut o importanta anume si si-au permis sa piarda, 2-1 pe teren propriu cu Norwich. Portarul Orjan Nyland va nota cea mai importanta absenta a lui Aston Villa.

{{notification_msg}}