Champions League: Tottenham - Borussia Dortmund

Analiza meciuri

Tottenham - Borussia Dortmund

In aceasta seara putem urmari in cadrul optimilor Champions League un duel intre doua dintre cele mai puternice cluburi europene ale momentului. Tottenham traverseaza recent o serie buna de victorii in campionat ce ii pozitioneaza pe a treia treapta a podiumului, pe cand Dormund are un avantaj de cinci puncte in fruntea clasamentului, cu toate ca ultimile doua etape le-au incheiat la egalitate. Aceste doua echipe s-au intalnit ultima data tot in Champions League in 2017, ambele dueluri fiind castigate de catre Tottenham.

Tottenham

Diferenta de cinci puncte ce o separa de principalele candidate la titlu - Liverpool si Manchester City, plus faptul ca traverseaza o perioada cu victorii in ultimile patru etape, le ofera celor de la Tottenham sanse reale pentru a incheia sezonul pe prima pozitie. Interesant de mentionat este faptul ca in campionat nu au avut nici o remiza in urma celor 26 de etape, totusi au terminat la egalitate in grupelor Champions League, in deplasarile de la PSV si Barcelona. O buna parte a victoriilor recente au fost reusite la scor minim, exceptie facand ultima etapa in care au invins Leicester pe teren propriu cu scorul de 3-1. Mijlocasul Dele Alli si atacantul Harry Kane vor fi cele mai importante absente.

Borussia Dortmund

Cu partide incheiate la egalitate in ultimile trei meciuri, am putea spune ca Dortmund traverseaza una din perioadele mai putin bune ale acestui sezon. Una dintre aceste remize mentionate le-a adus eliminarea din Cupa, in care Werder Bremen a avut castig de cauza in urma loviturilor de departajare. In minutul 66 al ultimei etape Dormund isi construise un avantaj de trei goluri impotriva celor de la Hoffenheim, dar cu toare acestea partida a fost incheiata la egalitate 3-3. Ceea ce ne-a amintit de meciul sezonului trecut cand au condus Schalke 4-0, finalul partidei le-a adus un singur punct. Marco Reus si Manuel Akanji vor absenta in acest duel.

{{notification_msg}}