Champions League: Lyon - Barcelona

Analiza meciuri

Lyon - Barcelona

Lyon si Barcelona se reintalnesc dupa 10 ani in cea mai importanta competitie europeana, insa si de aceasta data spaniolii au rolul de favoriti. Reamintim faptul ca Lyon a reusit sa ramana neinvinsa in duelurile din faza grupelor, dar au triumfat doar o singura data; pe cand Barca a trecut de grupe in urma a patru victorii si doua remize. Lyon a intalnit Barcelona de sase ori dar nu a obtinut nici o victorie.

Lyon

Traverseaza o perioada buna in Ligue 1, drept rasplata ocupa pozitia a treia fiind la o diferenta de doar patru puncte de locul doi ocupat de Lille. In urma cu trei etape au reusit o frumoasa victorie impotriva liderei clasamentului PSG, urmand o infrangere la scor minim in deplasare la Nice. Ca in ultima etapa sa isi continue buna forma in urma victorie 2-1 cu Guingamp. In plus Lyon a reusit sa obtina calificarea in faza sferturilor de finala a Cupei Frantei. Cele mai importante absente din lotul francez vor fi cele ale fundasului belgian Denayer si a lui mijlocasului Fekir, care este suspendat.

Barcelona

Desi nu pare a fi in cea mai buna forma a sezonului, Barcelona inca pastreaza prima pozitie a clasamentului, avand un avantaj de sapte puncte fata de Atletico Madrid si noua de Real Madrid. Recent au remizat in trei situatii consecutive, doua in campionat - 2-2 cu Valencia si 0-0 cu Ath. Bilbao, ca intre aceste etape sa incheie 1-1 cu Real Madrid in turul sferturilor de finala ale Cupei. La sfarsitul saptamanii trecute au adunat maximul de punct in urma victoriei la scor minim 1-0 de acasa cu Valladolid. Coutinho au evoluat doar ca rezerva in ultima etapa si este incert pentru acest duel, alaturi de  Arthur si Rafinha.

{{notification_msg}}