Champions League: FC Porto - AS Roma

Analiza meciuri

FC Porto - AS Roma

In acest duel al optimilor Champions League, soarta calificarii nu este deloc stabilita deoarece AS Roma a invis la scor minim 2-1 acasa pe FC Porto. In meciurile ce au urmat Porto a bifat trei victorii, insa au pierdut ultima etapa in derby-ul cu Benfica. AS Roma a continuat bine cu doua victorii, dar au fost invinsi in ultima runda 3-0 cu Lazio. Ultima lor intalnire a avut loc tot in Champions League, partida pe terenul lui FC Porto fiind incheiata la egalitate 1-1.

FC Porto

Vine dupa o infrangere in marele derby al Portugaliei care cu siguranta i-a afectat si psihologic nu doar in ceea ce priveste numarul de puncte al clasamentului. FC Porto fiind acum la doua puncte in urma celor de la Benfica, dupa ce nu cu mult timp in urma aveau cinci puncte avans in fruntea clasamentului. La aceasta situatie contribuind doua remize consecutive, cu guimaraes si Moreirense. Recent au invins 3-0 Braga in turul sferturilor de finala ale Cupei, avand aproape asigurata disputarea finalei. Mijlocasul Jesus Marega si atacantul Marega sunt refacuti in urma accidentarilor.

AS Roma

Vin dupa o infrangere dureroasa 3-0 cu Lazio in campionat, ceea ce cu siguranta nu le ofera un moral ridicat inaintea acestui duel din Champions League. Inainte de acest esec au avut o perioada buna de patru victorii consecutive, dintre care trei in campionat. AS Roma ocupa a cincea pozitie in Serie A cu ajutorul victoriilor 3-0 cu Chievo, 2-1 cu Bologna si 3-2 la Frosinone, in urma cu doua etape. Fundasul grec Manolas este intert in aceasta partida si ar putea fi cea mai notabila absenta a lotului; pe langa acesta Bianda, Under si Zanilo se afla pe lista jucatorilor accidentati.

{{notification_msg}}