Champions League: Celtic - Rosenborg

Analiza meciuri

Celtic - Rosenborg

Acest duel din cadrul rundei secunde de calificari pentru Champions League, atrage multa atentie deoarece ambele echipe sunt prezente in mod regulat in faza grupelor. Celtic si Rosenborg s-au mai intalnit sezonul trecut, dar in a treia runda de calificare, scotienii  izbutind calificarea dupa un scor total de 1-0.

Celtic

Sezonul trecut obtin calificarea in grupele Champions League in urma play-off-lui cu Astana, dar nu au reusit nimic notabil. Cu doar trei puncte obtinute se califica in optimile Europa League, din care au fost  eliminati de rusii de la Zenit. Domina campionatul intern, aflandu-se la cel de-al saptelea titlul consecutiv, dar acest lucru se datoareaza si faptului ca nu au nici un adversar pe masura. La sfarsitul lunei mai, castiga in FA Cup impotriva celor de la Motherwell; iar in inceputul sezonului se califica pentru aceasta runda de Champions League, in fata celor de la Armenia Alashkert.  De aceasta data, Rosenborg va fi un adversar mult mai dificil, din acest motiv antrenorul Rodgers anunta reintoarcerea unor jucatori importanti in lot, dupa prestatiile lor din Cupa Mondiala.

Rosenborg

Dupa o perioada ceva mai slaba a ultimilor ani, in mod oarecum surprinzator reusesc sezonul trecut sa cucereasca campionatul intern. In drumul calificarii spre grupele Champions League, intalnesc pentru al doilea an consecutiv  pe cei de la Celtic si vor avea nevoie de mult noroc pentru a reusi sa-i depaseasca in acest an. Dupa infrangerea suferita in turul primei runde de calificare pentru Champions League, in fata islandezilor de la Valur - antrenorul Ingebrigtsen este demis. Cu toate ca inainte obtinuse trei victorii in campionat, aflandus-se pe pozitia secunda la o diferenta de doua puncte fata lidera Brann. Atacantul Adergbenro si mijlocasul Konradsen vor fi indisponibili datorii unor accidentari.

{{notification_msg}}