Champions League: AS Roma - FC Porto

Analiza meciuri

AS Roma - FC Porto

In al doilea duel al zilei din cadrul optimilor Champions League, AS Roma va primi vizita portughezilor de la Porto. Romanii nu traverseaza deloc cel mai bun sezon, clasandu-se abia pe pozitia sase; de partea cealalta FC Porto se afla in fruntea clasamentului, dar sunt la un singur punct avantaj fata de Benfica. AS Roma a primit ultima data vizita celor de la FC Porto in 2016, partida fiind decisa in favoarea portughezilor cu scorul de 3-0.

AS Roma

Traverseaza unul din cele mai dificile sezoane ale ultimilor ani, iar faptul ca ocupa a sasea pozitie in campionat cu siguranta nu ii onoreaza. Recent au fost eliminati din Cupa Italiei, in urma unei infrangeri dureroase, 7-1 in deplasarea de la Fiorentina. In ultimile trei etape au bifat o remiza 3-3 in deplasare la Atalanta, urmand apoi sa inchieti la egalitate pe teren propriu cu AC Milan 1-1. Iar in ultima etapa au iesit victoriosi dupa deplasarea la Chievo, inchieata cu scorul de 3-0. AS Roma se confrunta cu o serie importanta de jucatori accidentati, printre acestia numarandu-se portarul Olsen,  Konstantinos, turcul Cengiz si atacantul Partrik.

FC Porto

A obtinut aceasta calificare in optimile Champions League de pe prima pozitie a grupei, dupa o remiza si cinci victorii. Situatia dificila pentru Porto a inceput odata cu remizele ultimilor doua etape, in fata unor rivale ce in mod normal nu ar fi trebuit sa prezinte nici un fel de amenintare. Porto a remizat cu Guimaraes 0-0 si Moreirense 1-1, ambele etape fiind disputate in deplasare. Situatie mai putin placuta ce le-a permis marilor rivali de la Benfica sa se apropie la un singur punct in clasament. Mijlocasul mexican Corona este suspendat pentru aceasta intalnire, iar atacantii Marega si Aboubakar sunt accidentati.

 

{{notification_msg}}