Calificari Euro: Scotia - Belgia

Analiza meciuri

Scotia - Belgia

Dintre aceste doua mari favorite ale Grupei I din cadrul calificarilor pentru Euro 2020, doar Belgia a confirmat asteptarile. Belgienii au reusit sa castige toate cele cinci intalniri, pe cand scotienii au inregistrat doua victorii si trei infrangeri si ocupa doar pozitia a patra a grupei. Amintim ca Belgia a invins pe Scotia pe teren propriu cu scorul de 3-0.

Scotia

Infrangerea din deschidere de pe teren propriu cu Kazakhstan, 3-0 anunta viitoare perioada dificila pentru scotieni. A urmat victoriile - 2-0 in San Marino si 2-1 pe teren propriu cu Cipru. Deoarece a urmat infrangere 3-0 cu Belgia ii obliga sa evolueze fara greseala in poate partida cu un rol decisiv in soarta grupei, pe teren propriu in compania Rusiei. Scotienii au inceput partida bine, reusind sa deschida scorul in minutul 11, insa rusii in finalul primei reprize aveau sa stabileasca egalitatea. Ca apoi autogolul scotienilor din minutul 59 sa marcheze cea de a treia infrangere consecutiva. Situatie ce ii obliga la victorie in aceasta seara pentru a mai pastra sanse la calificare.

Belgia

Cea mai sus clasata reprezentativa in clasamentul FIFA nu se dezminte si confirma in mare stil suprematia grupei. In cele cinci victorii din tot atatea intalniri, belgienii au primit un singur gol. Venit in deschiderea cu Rusia de pe teren proriu, partida ce a fost castigata cu scorul de 3-1. Dupa ce au invins Scotia, 3-0 pe teren prorpiu - belgienii au triumfat in San Marino cu 4-0. Rezultat ce le aduce un golaveraj excelent de 15 goluri marcate si doar unul incasat. Datorita unei accidentari, Eden Hazard ar putea absenta si in duelul din aceasta seara.

{{notification_msg}}