Calificari Euro: Olanda - Irlanda de Nord

Analiza meciuri

Olanda - Irlanda de Nord

O partida extrem de importanta din cadrul grupei C a calificarilor pentru Campionatul European, se va da in aceasta seara intre Olanda si Irlanda de Nord. Nord irlandezii se afla pe a doua pozitie, avand acelasi numar de puncte cu lidera grupei Germania, pe cand olandezii sunt la trei puncte in spate, dar au o partida in minus fata de adversarele sale. Olanda si Irlanda de Nord s-au intalnit ultima data intr-un amical jucat in urma cu sapte ani, partida castigata de olandezi cu scorul de 6-0.

Olanda

Din cele patru intalniri disputate in cadrul acestor calificari pentru Euro, Olanda a inregistrat singurul rezultat negativ in a doua intalnire, infrangere 3-2 pe teren propriu cu Germania. Ca apoi in partida exact urmatoare sa reuseasca revansa, victorie la scorul de 4-2. Reusita ce ii mentine cu mari sanse in lupta pentru castigarea acestei grupe, mai ales daca fac o partida reusita in aceasta seara cu Irlanda de Nord. In ultimul meci au depasit fara probleme Estonia in deplasare, obtinand victoria la scorul de 4-0. Ne avand probleme in randul jucatorilor accidentati, olandezi vor avea la dispozitie cel mai puternic 11 de start.

Irlanda de Nord

Irlandezii se afla intr-o situatie actuala favorabila in clasament, insa cele patru victorii au fost obtinute in fata celor doua outsidere ale grupei - Estonia si Belarus. Dupa ce in partida de debut au invins Estonia pe teren propriu cu 2-0, rolul de favorita a fost confirmat si in cele trei dueluri ce au urmat, dar victoriile au fost reusite la scor minim. Primul test dificil l-au avut in ultima intalnire, insa partida de pe teren propriu cu Germania a fost pierduta cu 4-0. Soarta calificarii Irlande de Nord va fi cel mai probabil discatat de rezultatele inalnirilor cu Olanda. Atacantul Conor Washington este accidentat si va rata partida din aceasta seara.

{{notification_msg}}