Calificari Euro: Norvegia - Romania

Analiza meciuri

Norvegia- Romania

Calificarile pentru Euro 2020 reincept cu a treia runda, iar selectionata Romaniei va juca in aceasta seara in deplasare la Norvegia. Reamintim ca tricolorii au pierdut partida de deschidere cu 2-1 in deplasare la Suedia, ca apoi sa invinga acasa Insulele Feroe cu scorul de 4-1. Pe langa adversarele deja mentionat din aceasta Grupa F, mai fac parte principala favorita - Spania, si Malta. Norvegia a jucat deja in Spania si a pierdut cu 2-1, ca in a doua partida sa incheie la egalitate 3-3 cu Suedia. In ultima partida dintre Norvegia si Romania, petrecuta in urma cu 16 ani, rezultatul s-a incheiat la egalitate 1-1.

Norvegia

Calificata de pe prima pozitie a grupei Nations League, selectionata Norvegiei isi permite sa abordeze aceste calificari mai relaxata, data fiind sansa suplimentara de a prinde Campionatul European prin intermediul aceastei competitii. Chiar daca a fost invinsa de Spania si a remizat cu Suedia, selectionata Norvegiei si-a manifestat clar intentiile de a lupta pentru pozitia secunda a grupei. In partida cu Spania s-au aflat la egalitate 1-1 in minutul 65, insa situatia a durat doar cateva minute. Iar in meciul cu Suedia au avut un avantaj de doua goluri, dar in cele din urma partida putea fi pierduta daca Kamara nu reusea golul ultimului minut al prelungirilor, stabilind scorul final 3-3. Portarul Rune Jarstein va marca ce-a mai mare absenta a lotului Norvegian din aceasta seara.

Romania

In ciuda faptului ca Romania nu a pierdut nici o partida din Nations League, nu a reusit sa incheie pe prima pozitie grupa. Numarul de trei remize din care iese in evidenta partida din deschidere de pe teren propriu cu Muntenegru, incheiata la scorul de 0-0, nu au permis selectionatei Romaniei o sansa suplimentara in Nations League. Iar acum pe langa marea favorita a grupei - Spania, au de infruntat doua adversare dificile pentru a reusit o calificare la Euro, Norvegia si Suedia. Amintim faptul ca atacantul Claudiu Cheseru a reusit sa marcheze atat in partida cu Suedia, pierduta cu 2-1; cat si de doua ori in victoria 4-1 cu Insulele Feroe. Cu toate acestea Cosmin Contra inca nu este decis in ceea ce priveste postul de varf, in discutie intrand si George Tucudean.

{{notification_msg}}