Bundesliga: RB Leipzig - VfL Wolfsburg

Analiza meciuri

Leipzig - VfL Wolfsburg

Etapa cu numarul 29 din Bundesliga ne prezinta in aceasta seara un duel interesant intre doua echipe cu potential mare de a se califica in competitiile europene de sezonul viitor. Mai precis Leipzig se afla pe a treia pozitie a clasamentului si are mare sanse de a prinde un loc in Champions League, iar Wolfsburg ocupa pozitia a sasea si se afla pe lista candidatelor unei pozitii de Europa League. Wolfsburg a reusit sa invinga cu 1-0 Leipzig in prima parte a sezonului, pe cand duelul din Cupa a fost gastigat de cei de la Leipzig.

Leipzig

A suferit o singura infrangere in cea de a doua jumatate a sezonului, iar din cele 10 etape ce au urmat au remizat doar in trei. Dupa ultima remiza de acum patru runde, Leipzig a invins 1-0 la Schalke, 5-0 acasa cu Hertha Berlin si 4-2 in ultima etapa la Bayer Leverkusen. Rezultate ce o situeaza pe a treia pozitie in Bundesliga, la opt puncte de locul doi ocupat de Dortmund si la trei puncte de frankfurt de pe pozitia patru. Cea mai importanta absenta din aceasta etapa va fi fundasul Willi Orban, suspendat datorita cumulului de cartonase galbene.

Wolfsburg

Spre deosebire de prima parte a sezonului, Wolfsburg se descurca mult mai bine recent. Cu toate acestea totusi in ultimile cinci etape au suferit doua infrangeri si o remiza. Din aceste rezultate modeste amintim infrangerea 6-0 la Bayern Munchen si 2-0 la Dortmund. Intre aceste doua esecuri Wolfsburg a bifat o victorie importanta 5-2 cu Dusseldorf, ca in ultima runda sa invinga 3-1 pe teren propriu Hannover. Cel mai mare handicap al lui Wolfsburg in acest duel va fi accidentarea portarului belgian Koen Casteels, alaturi de acesta pe lista jucatorilor accidentati mai figureaza si fundasul Yannick Gerhardt.

{{notification_msg}}