Bundesliga: Bayern Munchen - RB Leipzig

Analiza meciuri

Bayern Munchen - RB Leipzig

In etapa cu numarul 16 - Bundesliga, putem urmari in aceasta seara confruntarea dintre doua echipe vecine din partea de sus a clasamentului. Mai precis, Bayern ocupa pozitia a treia pe tabela avand doua puncte mai mult decat Leipzig, de a patra treapta. Cei de la Bayern cu siguranta nu pot fi satisfacuti cu aceasta pozitie si faptul ca un numar de noua puncte ii despart de fruntea clasamentului, ocupata de Dortmund. Bayern a invins acasa sezonul trecut pe Leipzig cu scorul de 2-0.

Bayern Munchen

Dupa perioada slaba pe care au avut-o atunci cand au permis celor de la Dormund sa se detaseze pe tabela la un numar de noua puncte, Bayern da semne in ultimile etape ca este loc de mai bine. In principiu, acest decalaj a fost rezultatul infrangerii cu Dormund din deplasare, si remizei ce a urmat cu Fortuna de pe teren propriu. Cat despre perioada ce a urmat, Bayern a triumfat in urmatoarele trei etape, 2-1 cu Werder Bremen, 3-0 cu Nurnberg si 4-0 cu Hannover. In aceasta perioada au mai obtinut o remiza cu Ajax in Champions League, ce le-a permis calificarea de pe prima pozitie a grupei. Din lotul echipei vor lipsi mijlocasii Rodriguez, Robben si Tolisso.

RB Leipzig

Desi cu siguranta sunt multumiti de pozitia patru, ocupata in Bundesliga - Leipzig a dezamagit in Europa League. Cu toate ca situatia acestora era favorabila in urma primelor trei runde. In final remiza 1-1 de acasa cu Rosenborg a insemnat eliminarea din Europa League. In ultimile cinci etape din campionat au suferit infrangeri cu Wolfsburg si Freiburg, ambele in deplasare. Insa au obinut numarul maxim de puncte in urma confruntarilor cu Leverkusen, B. Monchengladbach si Mainz. Atacantii Poulsen si Werner se afla intr-o forma recenta excelenta, ambii reusind cate doua goluri in ultima etapa. Mijlocasul Sabitzer va absenta datorita cartonaselor galbene, iar atacantul suedez Folsberg este accidentat.

{{notification_msg}}