Belgia: Standard Liege - Gent

Analiza meciuri

Standard Liege - Gent

Castigatoare Cupei si ocupanda locului patru  a sezonului trecut - Gent, se intalnesc in prima etapa a campionatului belgian. Ambele echipe avand ca obiective castigarea campionatului si totodata sa prinda locuri pe scena europeana. Din care fac parte si in acest sezon, cu specificatia ca Standard joaca in Champions League, iar Gent se poate declara si ea multumita cu prezenta in Europa League. In cele patru intalniri ale sezonului trecut, Standard obtine doua victorii, una a revenit celor de la Gent iar o partida s-a terminat la egalitate.

Standard Liege

O mare parte a atentiei sezonului trecut si-au focusat-o asupra castigarii Cupei, lucru care s-a si intamplat. Prestatiile din campionat au fost in mare masura modeste, reusind ca se califice in play-off-uri de pe pozitia a sasea. Dupa reusita in finala cupei, au evoluat mult mai relaxati in campionat si au reusit sa termine pe a doua pozitie, in spatele celor de la Club Brugge; impotriva carora au disputat saptamana trecuta Super Cupa, pierduta cu scorul de 2-1. Noul antrenor Michel Preud'homme pierzand  partida de debut, din care a evoluat doar un singur jucatori cei transferati recent - mijlocasul Bastien.

Gent

Singura lor consolare in urma sezonului trecut trebuie sa fie participarea in Europa League. Desi in play-off-ul campionatului, doua din cele patru victorii obtinute au fost in fata celor ce aveau sa devina ulterior campioni - Club Brugge. Gent opteaza pentru pastrarea antrenorului Vanderhaeghe, decizie optimista prin care spera sa reuseasca mai multe rezultate favorabile in aceast sezon. Saief care a fost imprumutat, s-a reintors la Anderlecht, fundasii Mitrovic si Gigot parasesc echipa odata cu atacantul Olayinke si mijlocasul Milicevic. In schimb isi intaresc lotul cu atacantul ucrainean ce evolua pentru Ludogorets - Plastun, Knilitaia si doi jucatori interesanti Limbombe si Odjidja Ofoe.

{{notification_msg}}