Belgia play-off: Zulte Waregem - KSC Lokeren

Analiza meciuri

Belgia play-off: Zulte Waregem - KSC Lokeren

Aceasta este penultima partida din cadrul play-off-ului pentru Europa League din Belgia, ce se va disputa intre castigatoarele rundelor trecute - Zulte Waregem si Lokeren. Gazdele din aceasta partida s-au descurcat bine in grupa de Europa League, acumuland noua victorii si un egal iar Lokeren s-a clasat prima din grupa sa cu sase victorii, trei rezultate de egalitate si o infrangere. Waregem s-a clasat mai bine decat Lokeren in partea regulara a campionatului la diferenta de sase puncte avans, iar in meciurile disputate direct fiecare obtine victoria in deplasare.

Zulte Waregem

Acest sezon nu este unul de succes pentru Waregem, spre deosebire de cel trecut in care au castigat cupa - performanta ce le-a asigurat participarea in Europa League si s-au calificat in play-off de pe pozitia a treia a campionatului. Din pacate in acest sezon au fost eliminati inca din faza grupelor Europa League, iar in cupa au atins doar faza saisprezecimilor. Cat despre performata in campionat a fost si ea modesta, terminand pe pozitia noua in clasament, ceea ce i-a exclus din play-off-ul pentru campionat. Cu toate acestea Waregem s-a descurcat bine in grupa de play-off pentru Europa League, terminand pe prima pozitie in grupa sa cu un rezultat de egalitate si opt victorii consecutive din care ultima partida nu s-a disputat din cauza unor probleme a celor de la Lierse. In ultima lor disputa inving Leuven cu 2-1, neavandu-l in teren pe Bongonde, care pentru aceasta partida va reveni, Coopman suspendat si Marcq este accidentat.

KSC Lokeren

Lokeren a avut un sezon slab, aflandu-se mereu in partea de jos a clasamentului iar in cupa a fost eliminata in faza saisprezecimilor. In urma acestor rezultate slabe a fost o surpriza placuta evolutia lor buna din grupa pentru Europa League, reusind in urma primelor sase partide sa ramana neinvinsa - obtinand patru victorii si doua rezultate de egalitate. Problema acestei dispute este faptul ca evolueaza in deplasare, dar este incurajator faptul ca au evoluat bine in play-off. Lokeren a disputat ultimul meci impotriva lui St. Truiden folosind o formatie improvizata pentru a nu isi obosi cei mai buni jucatori, menajandu-le energia ca sa poata beneficia de calitatile lor maxime in aceasta partida.

{{notification_msg}}