Bătălie pentru un loc de cupa europeană în Ligue 1: Olympique Lyon – FC Nantes

Analiza meciuri

Olympique Lyon – FC Nantes

Am ales un derby din etapa cu numarul 31 din campionatul francez Ligue 1, dintre echipa de pe locul 4 Lyon si cea de pe pozitia a 6 a, Nantes, care are cu doua puncte mai putin. Duelul din tur s-a terminat fara goluri, iar in sezonul trecut rezultatul a fost 1-1 pe acelasi stadion in campionat si 3-2 pentru Lyon in Cupa Frantei. Cu ceva timp in urma Olympique Lyon a invins-o pe FC Nantes cu 1-0 in campionat, asa ca probabil sambata seara va face tot posibilul sa obtina victoria.

Olympique Lyon

Un motiv in plus pentru a invinge in acest duel, este ca va scoate o echipa din cursa pentru pozitia a 4 a, loc ce duce in Europa League si in acelasi timp se va putea bate pentru un loc de Champions League, tinand cont de faptul ca e doar la 1 punct distanta de locul 3, ocupat de Nice. Jucatorii antrenorului Genesio joaca mult mai bine acasa in ultima vreme, decat in deplasare, deoarece pe stadionul Garland a castigat 4 meciuri, iar in deplasare a inregistrat doua infrangeri si o remiza. Este adevarat ca etapa trecuta a fost foarte aproape sa o invinga pe Rennes, dar s-a trezit egalata dupa ce a avut un avantaj de doua goluri, chiar din minutul 70. Acest lucru va trebui sa-i motiveze pe jucatorii lui Lyon, pentru a face tot posibilul sa obtina cele 3 puncte, mai ales ca au revenit in primul 11 fundasii Ynaga-Mbiwa si Jallet. Din cauza accidentarilor vor lipsi din acest duel jucatorii Valbuena, Forfan si Fekir.

FC Nantes

Oaspetii din Nantes au adunat 4 puncte in ultimele doua etape inaintea confruntarii de pe Garland, ce i-a relansat in lupta pentru pozitia ce duce in Europa League. Inainte de asta, FC Nantes a pierdut de doua ori la rand in deplasare, cu echipa din liga secunda Sochaux in Cupa Frantei si cu Rennes in campionat. Aceste doua infrangeri au fost o surpriza, avand in vedere ca cei de la Nantes vin dupa o serie de 4 victorii si 9 egaluri, iar in ultimele 10 zile a avut parte de o remiza fara goluri cu Bastia si o victorie 2-0 cu Angers. Motiv pentru care ne asteptam ca antrenorul Zakarian sa trimita in teren aceeasi echipa. Vor fi absenti jucatorii: Cana I Lenjani si Rongier, iar nu se stie daca ii vom vedea la treaba pe Adryan si Djidji. 

{{notification_msg}}