Bătălie pentru puncte în Serie A: Udinese – Lazio

Analiza meciuri

Udinese – Lazio

In cadrul etapei cu numarul 7 din cel mai puternic campionat de fotbal italian, avem o intalnire interesanta intre doua vechi rivale, Udinese si Lazio. In prezent, oaspetii din Roma sunt mai bine pozitionati in clasament, ocupand locul 6, in timp ce Udinese este doar pe pozitia a 14 a, la 3 puncte distanta. In confruntarile directe din sezonul trecut, Lazio s-a impus de doua ori acasa, in cupa si in campionat, iar duelul din Udine s-a incheiat cu o remiza alba.

Udinese

Inainte de acea partida, Lazio a castigat de doua ori pe terenul lui Udinese, asa ca echipa gazda are multe motive sa fie ingrijorata inaintea meciului de sambata. Jucatorii antrenorului Iachini vor sa obtina un rezultat pozitiv, deoarece au pierdut in ultimele doua partide. Totusi, Udinese a castigat in deplasarea de la Milan si acasa cu Empoli, insa in startul sezonului a avut parte de doua esecuri consecutive, unul in campionat cu Roma si celalalt in Cupa cu Spezia. Putea sa obtina mai mult din ultimul meci jucat acasa cu Fiorentina, fiindca a condus de doua ori, dar pana la urma a fost nevoita sa se multumeasca cu un punct. Etapa trecuta a avut parte de un nou esec, pentru ca Sassuolo a invins-o cu 1-0. In acea partida antrenorul a ales sa joace cu o formula noua, in care Thereau si Penaranda au fost titulari, insa sambata probabil acestia nu vor fi pe teren din primul minut. Vor lipsi din cauza accidentarilor: Hallfredsson, Widmer, Badu, Faraoni si Sami.

Lazio

Oaspetii din Roma au cu 3 puncte mai mult decat rivala Udinese, obtinute in victoria cu Empoli, din etapa precedenta. Inainte de asta, Lazio a mai castigat acasa cu Atalanta si Pescara la inceputul campionatului, iar in celelalte partide a fost infranta de Juventus si Milan, dar o obtinut si o remiza cu Chievo. Asadar, Lazio ar trebui sa fie multumita de felul in care a evoluat acasa, chiar daca a pierdut cu Juventus, iar in disputa de pe San Siro cu Milan, nu a avut nici o sansa. Din aceste motive, antrenorul Inzaghi a facut cateva modificari in primul 11, care au dat rezultate. Pe lista accidentatilor se regasesc, Bastos, Biglia, Basta si portarul Marchetti.

{{notification_msg}}