Bătălie pentru puncte în Premier League: Norwich – Manchester United

Analiza meciuri

Norwich – Manchester United

Dupa ce a castigat Leicester saptamana trecuta primul titlu din istoria clubului, cu doua etape inainte de final toata atentia este asupra pozitiilor ce duc in competetiile europene sau in liga secunda. La inceputul etapei cu numarul 37, avem o intalnire intre doua echipe care se afla in parti opuse ale clasamentului. In prezent, Norwich este penultima si are cu doua puncte mai putin decat Newcastle, ocupanta locului 17, in timp ce Manchester United se lupta sa termine pe o pozitie ce duce in Champions League. Duelul din tur care s-a jucat pe stadionul Old Trafford, s-a incheiat cu victoria surprinzatoare a celor de la Norwich cu scorul de 2-1, punand capat unei serii de 4 infrangeri suferite in fata celor de la Manchester United.

Norwich

Victoria de pe Old Trafford nu a insemnat foarte mult pentru Norwich, pentru ca pe teren propriu nu prea a adunat puncte si in momentul de fata este intr-o situatie foarte delicata. Dupa 3 infrangeri consecutive a ajuns sa fie pe penultimul loc in clasament, la un punct distanta de ocupanta pozitie a 18 a, Sunderland si la doua puncte de Newcastle, echipa de pe locul 17, care are un meci jucat in plus fata de rivalele din lupta pentru ramanerea in Premier League. Prin urmare, Norwich este obligata sa castige cat mai multe puncte din cele 3 etape ramase pana la final, daca vrea sa ramana in prima liga si in sezonul urmator. Asadar are nevoie de cel putin un punct din duelul cu Manchester United. Etapa trecuta a pierdut cu 1-0 meciul cu Arsenal, de pe stadionul Emirates. Probabil antrenorul Neil va folosi aceeasi echipa de start ca in etapa trecuta, doar ca nu va putea conta pe Klose, Tettey si Wisdom.

Manchester United

Oaspetii din Manchester au remizat 1-1 etapa trecuta acasa cu Leicester, punand capat unei serii de 4 victorii consecutive. Jucatorii antrenorului van Gaal au reusit sa se califice in finala FA Cup, dupa ce au invins-o in deplasare pe West Ham cu 2-1 si au trecut de Everton in semifinala tot cu acelasi scor, intr-un duel ce a avut loc pe stadionul Wembley. O va intalni pe Crystal Palace si va avea sansa sa puna un trofeu in vitrina clubului, sezonul acesta. Un alt obiectiv al “diavolilor rosii” este terminarea pe un loc ce ii califica in Champions League. Nici prezenta in Europa League in sezonul viitor nu este sigura, asa ca va trebui sa trateze cu multa seriozitate acest meci cu Norwich. Vor absenta mai mult jucatori printre care se numara: Januzaj, Shaw, Keane, Jones, Fellaini si Schweinsteiger.

{{notification_msg}}