Amical interesant: Portugalia - Belgia

Analiza meciuri

Portugalia – Belgia

Este un duel amical care va atrage atentia multora, pentru ca se vor intalni doua echipe puternice, Portugalia si Belgia. Cu ceva timp in urma s-a hotarat ca acest meci sa se joace in Bruxelles, dar din cauza atacurilor teroriste, intalnirea va avea loc in Leiria. Spre uimirea tuturor, portughezii au fost infranti pe acest stadion de catre Bulgaria cu 1-0, acum cateva zile in urma, iar Belgienii au fost nevoiti sa amane meciul. Sa adaugam ca aceste doua echipe nationale s-au intalnit ultima data in preliminariile pentru Euro 2008, cand Portugalia a triumfat de doua ori, multumita magnificului Cristiano Ronaldo.

Portugalia

Va avea un meci greu, pentru ca Belgia este una din cele mai bine cotate echipe in ceea ce priveste clasamentul facut de FIFA. Totusi echipa gazda este si ea pe locul 7 in acest clasament, asta datorita celor 7 victorii obtinute in preliminarii, triumfuri ce au facut-o sa termine grupa pe primul loc. Este adevarat ca a inceput slab campania de calficare, pierzand acasa cu 1-0 in fata Albaniei, dar pe urma a reusit seria de 7 victorii, ce-i drept toate la un gol diferenta. Antrenorul Santos va trebui sa mai lucreze la echipa, pentru ca aceasta sa faca o figura frumoasa la turneul final din Franta. In ultimele dueluri amicale a pierdut cu Rusia in deplasare, apoi a castigat in Luxembourg, dupa care a pierdut acasa cu Bulgaria acum cateva zile. Din aceste motive ne asteptam sa vedem cateva modificari in primul 11, in meciul cu Belgia. Nu vom vedea in teren multi jucatori buni printre care se numara: Andre, Coentrao, Thiago, Pizzi, Almeida, Veloso, Oliviera, Varela si Moutinho.

Belgia

De la ultimul duel cu Portugalia, Belgia a facut un mare progress, avand in vedere ca tanara generatie de jucatori evolueaza foarte bine. In afara faptului ca nu a obtinut nici o performanta la un turneu final, Belgia este pozitionata pe primul loc in clasamentul FIFA si de data aceasta se asteapta mult de la ea, la Campionatul European ce va avea loc in Franta. Pentru a se pregati cat mai bine pentru Euro 2016, si-a fixat dueluri amicale cu echipe nationale puternice. Dupa a terminat prima in grupa preliminariilor si a obtinut direct calificarea, s-a intalnit cu Italia intr-un meci amical jucat acasa, pe care l-a castigat cu 3-1. Antrenorul Wilmots se confrunta cu o serie de probleme la echipa si nu a convocat multi jucatori importanti ca: Hazard, Kompany, Benteke, Carrasco, Origi, Alderweireld, Cavando si Vertonghen.

{{notification_msg}}