Amical de zile mari: Olanda - Franta

Analiza meciuri

Olanda – Franta

Acesta este un duel intre doua nationale puternice, dar din pacate nu le vom vedea pe ambele la Campionatul European din aceasta vara. Olandezii au jucat foarte slab in preliminarii si nu au reusit nici macar sa termine pe locul 3 in grupa, asa ca dupa mult timp vor fi absenti dintr-o competitie importanta. Franta este gazda Campioantului European, fiind calificata din start si se pregateste prin dueluri amicale ca si acesta. Dupa ratarea calificarii, olandezii au jucat doar un singur meci amical cu Tara Galilor pe care l-a castigat, in timp ce Franta a pierdut ultimul meci, dupa 5 victorii la rand. Ultima intalnire dintre aceste doua nationale a fost acum doi ani intr-un meci amical jucat la Paris, cand Franta a triumfat cu 2-0.

Olanda

Se pregateste pentru urmatoarea campanie de calificare, incepand cu acest duel si cu este clar ca nu mai vrea sa rateze nici un turneu final, avand in vedere ca are numerosi jucatori de valoare. Acum se va intalni cu echipe ce vor fi prezente la Campionatul European, asa ca antrenorul Danny Blind va vedea pe cine se va putea baza pentru a imbunatati jocul echipei, luand in considerare ca sunt multi jucatori ce pot face parte din primul 11. De aceasta data vor fi cativa jucatori care vor absenta din cauza accidentarilor, sau ca au evoluat prea putine minute pentru echipele de club la care sunt, iar Perisset si Roben se afla pe aceasta lista. Se vor alatura echipei cativa jucatori tineri, pentru ca Locadia, Pieters, Vlaar si Janmaat sunt accidenati. Oricum primul 11 va fi puternic si de asemenea pe banca de rezerve vor fi jucatori buni.

Franta

Tinand cont ca nu a jucat in preliminarii, Franta a disputat o serie de meciuri amicale cu rivale puternice, printre care se numara si echipe calificate la Euro 2016. A avut o evolutie variabila, deoarece vara trecuta a pierdut duelurile cu Belgia si Albania. Acestea au fost urmate de o serie pozitiva de 5 victorii la rand, dupa care la mijlocul lunii noiembrie a pierdut ultimul meci cu 2-0 in fata Angliei. Este interesant faptul ca nu a mai remizat de ceva timp, inregistrand doar victorii sau infrangeri. Din fericire are o serie buna de victorii care il face fericit pe antrenorul Deschamps, care e sub presiune, pentru ca se asteapta doar rezultate bune in meciurile de la Campionatul European, avand in vedere ca Franta e gazda turneului. Acesta este primul duel, dupa care o va intalni acasa pe Rusia. Franta are la dispozitie o multime de jucatori de valoare, dar unii vor absenta de data aceasta, cum ar fi: Valbuena, Mangala, Benzema si Schneiderlin.

 

 

 

 

 

 

{{notification_msg}}