Supercupa Belgiei: Club Brugge – Standard Liege

Analiza meciuri

Club Brugge – Standard Liege

Se anunta un duel interesant intre campioana Belgiei Club Brugge si castigatoarea Cupei, Standard, care a incheiat sezonul pe locul secund. Referitor la confruntarile din campionatul trecut, 3 meciuri s-au terminat la egalitate, dupa o victorie a celor din Brugge, insa in Cupa, Standard Liege a fost echipa mai buna.

Club Brugge

S-a impus cu 3-2 acasa, in fata celor de la Standard, iar in Cupa in Liege a pierdut cu 4-1. Important a fost pentru Brugge ca a reusit sa-si mentina forma in liga, dar ce-i drept a avut emotii in play-off, unde Anderlecht si Standard i-au suflat in ceafa. Cu toate ca a iesit foarte repede din competitiile europene, conducerea clubului a hotarat sa ramana in continuare pe banca tehnica, croatul Leko. Au parasit lotul in aceasta vara mijlocasii Simons, Clasie si portarul Vermeer, iar printre noile achizitii se numara Peres, Rits, Schrijvers, Mata, Groenveld si Letica.

Standard Liege

Si-a intrat in forma foarte buna abia spre sfarsitului sezonului regulat si cu doua etape inainte de finalul campionatului putea sa ocupe prima pozitie. Remiza 1-1 cu cei de la Club Brugge, a lasat-o pe locul secund, care duce in preliminariile Champions League. Totusi poate fi considerata o performanta, avand in vedere ca inainte de play-off se afla pe pozitia a 6 a si pe de alta parte a reusit sa castige Cupa Belgiei, dupa ce s-a impus in finala in fata celor de la Genk. Antrenorul Sa Pinto a fost inlocuit cu Preud’homme, care de asemenea este si vicepresedintele clubului. Koutroubis a parasit echipa, iar printre noii veniti se numara Orlando Sa, Miangue si Bastien.

{{notification_msg}}