Spectacol în Champions League: Arsenal - FC Barcelona

Analiza meciuri

Arsenal - FC Barcelona

In aceasta saptamana sunt 4 meciuri foarte interesante din optimile Champions League. In primul din ele se vor intalni doua rivale, Arsenal si Barcelona, a doua fiind castigatoarea trofeului de anul trecut. Aceste doua echipe s-au confruntat acum 5 ani, tot in optimile acestei competitii, ambele castigand acasa.

Arsenal

Pleaca cu avantajul meciurilor bune facute acasa impotriva Catalanilor, asa ca fanii “tunarilor” isi pun sperante in meciul de pe Emirates. Este adevarat ca Barcelona e intr-o forma mai buna decat Arsenal, fiind foarte periculoasa in atac, iar pe cealalta parte, elevii lui Wenger si-au imbunatatit evolutiile, vazandu-se clar in campionat unde s-a apropiat la doar doua puncte de liderul Leicester. Ultima victorie a fost chiar in fata liderului, dupa ce a reusit sa intoarca rezultatul si sa inscrie in ultima faza a meciului. Dupa acel joc antrenorul Wenger a menajat multi titulari in meciul din FA Cup jucat weekend-ul trecut in care a remizat acasa, fara goluri cu Hull, asa ca va mai fi un duel pentru a se decide cine merge mai departe. Credem ca Arsenal va fi foarte atenta in acest meci cu Barcelona. Nu-i vom vedea in teren pe mijlocasii Cazorla, Rosicky si Wilshere din cauza ca sunt accidentati.

FC Barcelona

Este detinatoarea trofeului din editia trecuta si incearca sa continue pe aceeasi linie in Champions League, dar si in restul competitiilor. Trebuie sa precizam ca nu a mai fost invinsa in ultimele 4 luni, in ciuda faptului ca evolueaza pe 3 fronturi. A remizat doar un singur joc din ultimele 14, cu Valencia in semifinala Cupei Regelui, dar in retur a invins la un scor mare de 7-0. Dupa acel meci a mai castigat de 3 ori, iar in acest moment este liderul in La Liga, cu 6 puncte mai mult decat locul doi ocupat de Atletico Madrid si 7 puncte peste marea rivala Real Madrid. Barcelona este invicibila atunci cand ii are in teren pe cei 3 superi jucatori Messi,Suarez si Neymar. Chiar daca duelul va fi pe stadionul Emirates, tot Barca este echipa favorita. Antrenorul Enrique stie ca nu va fi un meci usor si trebuie sa faca ceva cu defensiva,  pentru ca in ultimele 4 meciuri a primit cate un gol in fiecare. Singurul absent va fi mijlocasul Rafinha care este accidentat.

{{notification_msg}}