Sfert de finală în Europa League: Borussia Dortmund - Liverpool

Analiza meciuri

Borussia Dortmund – Liverpool

Este unul din cele mai interesante meciuri din sferturile de finala ale Europa League, deoarece sunt doua echipe care au fost campioanele Europei si sunt bine vazute in campionatele din care provin. Acest lucru nu-l putem zice si pentru Liverpool, daca ne referim la sezonul actual, deoarece ocupa doar pe locul 9 in campionat, a fost eliminata din FA Cup si de aseamenea a fost invinsa in finala Cupei Ligii. Borussia Dortmund are un sezon mai bun, pentru ca este pe locul doi in Bundesliga si joaca in Cupa Germaniei. Se afla intr-o forma buna, deoarece vine dupa o serie de 5 victorii si in runda precedenta din Europa League a eliminat-o pe Tottenham, tot o echipa din Anglia. Liverpool nu a mai castigat de 3 meciuri, dar a lasat-o acasa pe Manchester United, in optimile Europa League. Aceste doua echipe s-au intalnit ultima data in anul 2001, in Champions League, Liverpool fiind echipa mai puternica.

Borussia Dortmund

Se bate pe 3 fronturi si are sanse sa castige cel putin un trofeu. In campionat se afla la 5 puncte distanta de liderul Bayern Munchen si spera ca bavarezii sa se impiedice. Va juca semifinala Cupei Germaniei cu Hertha Berlin, iar in Europa League s-a aratat a fi in forma maxima, dupa ce a reusit sa treaca de adversari puternici precum Porto si Tottenham. A intampinat cateva dificultati in ultimele doua etape din campionat cu Augsburg si cu Werder Bremen cand a intors scorul pe final si a castigat cu 3-2. In Bremen au lipsit Subotic, Sokratis, Gundogan si Hummels. Acum sunt vesti bune pentru antrenorul Tuchel, din cauza ca toti acesti jucatori vor fi abti pentru duelul cu Liverpool.

Liverpool

Se deplaseaza in Dortmund cu un moral scazut, deoarece nu a castigat de doua etape in Premier League si este foarte departe de ultima pozitie ce duce in Champions League, insa mai poate prinde un loc ce o califica in Europa League, mai ales ca a jucat mai putine meciuri decat echipele care sunt situate mai sus in clasament. A jucat destul de bine in optimi, cu Manchester United, pe Anfield a castigat cu 2-0, iar in cea de-a doua mansa a remizat 1-1. Dupa acea calificare, a pierdut spre uimirea tuturor duelul cu Southampton, dupa ce a condus cu 2-0 cu jumatate de ora inainte de final si a primit 3 goluri. Weekend-ul trecut a terminat la egalitate 1-1, meciul de acasa cu Tottenham. Este un duel foarte important pentru antrenorul Klopp, care in trecut a fost la Borussia Dortmund. Un avantaj ar fi ca acesta cunoaste echipa adversa, dar se confrunta cu probleme pe toate compartimentele. Vor lipsi Ings si Firmin, insa nu se stie daca va putea juca Benteke.

{{notification_msg}}