Preliminariile Campionatului Mondial: Ungaria – Elvetia

Analiza meciuri

Ungaria – Elvetia

Este o confruntare intre doua echipe nationale care au reusit sa treaca de grupe la Euro 2016, fiind o performanta pentru Ungaria, in timp ce elvetienii isi doreau mai mult. Elvetia a fost oprita de Polonia dupa loviturile de la 11 metri, iar ungurii au fost invinsi la scor, de catre Belgia. In startul acestei campanii de calificare, Ungaria a remizat cu Insulele Feroe, iar Elvetia a castigat duelul cu Portugalia, campioana Europei. Aceste doua nationale s-au intalnit ultima data intr-o dubla in anul 1997, cand elvetienii au castigat acasa cu 1-0, iar in deplasare au terminat la egalitate, 1-1.

Ungaria

Aparitia Ungariei la turneul final din Franta a fost o surpriza, insa nu s-a aratat a fi o intamplare, deoarece a trecut de faza grupelor. A fost o performanta, cu toate ca in optimi a suferit o infrangere usturatoare cu 4-0, in fata Belgiei. Trebuie sa precizam ca au trecut foarte multi ani, de cand nu s-a mai calificat la o competitie importanta. In prima partida din aceasta campanie de calificare, a remizat fara goluri cu Insulele Feroe. Nu face parte dintr-o grupa dificila, dar avand in vedere ca a pierdut doua puncte in primul meci, va trebui sa lupte pentru calificare. Cel de-al doilea meci poate fi decisiv in privinta calificarii, deoarece daca va pierde, sansele sa ajunga in Rusia, ii vor scadea drastic. Antrenorul Storck va avea la dispozitie cei mai buni jucatori, cu exceptia portarului Kiraly, care s-a retras.

Elvetia

A fost eliminata si ea in faza optimilor de la Euro, cu toata ca nu a fost infranta dupa primele 90 de minute. In duelurile din grupa, a obtinut o victorie si de doua ori a terminat la egalitate. Putem spune ca Elvetia este o echipa puternica, dupa cum s-a vazut si in prima confruntare din preliminarii. A reusit sa o invinga cu 2-0 pe castigatoarea Euro 2016, Portugalia. In acea partida antrenorul Petkovic a folosit aproape acelasi prim 11 ca si in disputa cu Polonia, doar ca Embolo a jucat in locul lui Shaqiri. Acum vor fi cateva modificari in echipa de start, pentru ca va lipsi Djourou si G.Xhaka. O veste buna pentru fanii elvetieni, este ca va reveni Shaqiri.

{{notification_msg}}