Preliminariile Campionatului Mondial: Polonia – Danemarca

Analiza meciuri

Polonia – Danemarca

Un alt meci interesant din Grupa E, este intalnirea dintre Polonia si Danemarca, care alaturi de Romania se vor lupta pentru locurile ce vor duce direct la Cupa Mondiala din Rusia. Totusi, Muntenegru, Armenia si Kazakhstan pot pune probleme in aceasta grupa. Kazakhstan a demonstrat deja in prima runda, cand a remizat 2-2 cu Polonia, in timp ce Danemarca s-a chinuit sa castige acasa cu Armenia. Acum doi ani de zile polonezii au castigat pe teren propriu cu 3-2 un duel cu Danemarca, iar inainte de asta danezii aveau 4 vicotrii si doua remize in confruntarile directe.

Polonia

Totusi acele partide au fost amicale, iar acum va fi prima data din ultimii 40 de ani, in are Polonia si Danemarca se intalnesc intr-un duel cu miza. Grupa este echilibrata si orice punct conteaza foarte mult, mai ales ca polonezii au obtinut doar o remiza in Kazakhstan, unde au condus cu 2-0 da pana la final s-a trezit egalata. A fost un rezultat dezamagitor pentru Polonia, iar acum va trebui sa fie foarte atenta acasa cu Danemarca. Pe lista accidentatilor se afla Salamon, care probabil va fi inlocuit cu Pazdan. Ne asteptam ca jucatorii antrenorului Nawalka sa faca tot posibilul sa obtina cele 3 puncte.

Danemarca

Nu s-a calificat la Euro 2016, iar acum este obligata de fani sa se revanseze si sa ajunga la turneul final din Rusia. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, in luna martie a fost adus pe banca tehnica antrenorul norvegian Hareide, care l-a inlocuit pe Olsen. Danemarca a pierdut in primul meci amical cu Scotia si in cel cu Bosnia Hertegovina din Cupa Kirin, care a avut loc in Japonia, de la venirea noului antrenor. Trebuia sa va reamintim ca la acea competitie danezii au invins-o cu 4-0 pe Bulgaria si cu 5-0 pe Lichtenstein, in ultimul meci inainte de a incepe aceasta campanie de calificare. Se astepta sa treaca usor de Armenia, insa a castigat la limita cu 1-0, dar totusi este lider in grupa. Probabil vom vedea acelasi prim 11 ca si in partida precedenta, insa in poarta va fi Schmeichel.

{{notification_msg}}