Preliminariile Campionatului Mondial: Germania – Cehia

Analiza meciuri

Germania – Cehia

Acestea sunt cele doua favorite din grupa, insa de la Germania sunt asteptari sa ramana lider pana la finalul campaniei, iar orice punct pierdut este considerat un esec pentru nemti. Cehia se va lupta pentru locul 2 cu Irlanda de Nord si Norvegia. In prima partida cehii au remizat cu nord irlandezii, in Praga. Germania a aratat ca este o adevarat forta, in duelul din Oslo cand a invins-o lejer pe Norvegia. Ambele nationale au fost prezente la Campionatul European din Franta, unde cehii s-au oprit in faza grupelor, iar Germania a ajuns in semifinale. Ultimele confruntari directe s-au conturat la Euro 2008, cand nemtii au castigat cu 2-1 in Praga, iar Cehia s-a impus cu 3-0 in Munchen.

Germania

Dupa aceasta partida, Gemania va juca acasa cu Irlanda de Nord si probabil va avea 9 puncte, ceea ce ii va face linistiti pe fanii nemti. A castigat cu 3-0 in Oslo, primul meci din preliminarii si a avut un avantaj de doua goluri la pauza. T.Muller a facut un meci grozav si l-a inlocuit pe M.Gomez care este accidentat. O alta varianta pe care o are antrenorul in atac, este Volland, care nu e in cea mai buna forma. Schurrle si Can nu au fost convocati, iar Reus si Bellarabi vor lipsi pentru ca sunt accidentati. Germania este obligata sa se califice si sa-si apere titlul de campioana mondiala pe care l-a obtinut in anul 2014, in Brazilia. O veste buna pentru antrenorul Lowe, este ca vor reveni Gundogan si Boateng.

Cehia

A fost prezenta la Euro 2016, dar dupa cele doua infrangeri si o remiza, a fost eliminata in faza grupelor. S-a luptat cu Croatia pentru locul 2, insa nu a putut face fata. Acum spera sa ajunga in 2018 la Campionatul Mondial din Rusia. Problema este ca a inceput slab aceasta campanie de calificare, deoarece in primul duel a terminat la egalitate fara goluri, cu Irlanda de Nord. Trebuie sa precizam ca dupa turneul final din Franta, antrenorul Pavel Vrba a fost inlocuit cu Karel Jarolim, care a debutat cu o victorie in fata Armeniei cu 3-0, intr-un meci amical. A sperat la un rezultat mai bun in prima runda, insa va avea mult de muncit pentru a se califica. Rosicky si Cech nu mai fac parte din echipa, iar Darida si Skoda vor lipsi pe motiv ca sunt accidentati. Ne asteptam sa-i vedem titulari pe Schick, Petrzela si Sivok.

{{notification_msg}}